Vaxa bilen hemma.

Hej! Funderade ifall man kan tvätta bilen på macken å sen åka hem å polera/vaxa bilen hemma. Eftersom det tar ett par timmar så vill man inte helt stå där å göra det. Men kan man tvätta å sen åka hem å torka av bilen med nån fibertrasa eller liknande å köra igång eller är risken stor att det blir repor å så? Har garage hemma men ej tillgång till vatten.. Bara en fundering, vill ha lite åsikter om det, e inte gjord av pengar men är det en helt dum ide så får jag se över mina alternativ MvhSvar på inlägget: Vaxa bilen hemma.Jag köpte faktiskt denna Meguiars Ultimate Quick Wax och blev grymt imponerad över att det var så simpelt och snabbt att få en såpass bra å glansig yta som man fick av den, jag är inte den som orkar offra flera timmar för att få den absolut bästa finishen men med denna spray så fick man redan grymt bra! http://www.mekonomen.se/bil/bilvard-och . pa266342sv Mycket lätt att jobba med, tog del för del på bilen, spraya å putsa av med microfiberduk!


Är det inte lättare att ta med vatten till garaget istället?


Tänkte lite mer för en ordentlig omgång på lacken Har nämligen garaget i kåken (bor i lägenhet) dvs lite strikta regler på användning. Men reparationer å sånt är inga problem, bara vatten som inte får användas.


rulla ut, tvätta, rulla in. problemet löst annars https://www.youtube.com/watch?v=T-ShtSvQaSA


Egentligen så är det väl inte att rekommendera eftersom damm alltid fastnar på bilen om man kör den direkt efter tvätt men det är helt upp till dig att avgöra om den är dammig eller ej. Jag polerade och lackförseglade lite av bilen dagen efter att jag tvättat den, detta trots att jag kört med den. Jag kan rekommendera att ta en mikrofiberduk eller annan putsduk för att ta bort eventuellt vägdamm eller pollen. Torka försiktigt utan att använda putsmedel eller liknanade då dessa kan innehålla silikon.


Detta medlet är till för att ge en extra ytfinish på redan vaxade bilar, drar du på detta medlet på en matt bil blir lacken flammig. Använder själv detta medlet och rekommenderar det, men inte som alternativ för polermedel eller riktigt bilvax.


Okej! Nå, jag kör ju iallafall med Meguiars gula tvättschampoo som innehåller redan vaxmedel och därför fick man ett väldigt bra resultat, kanske inte alls i närheten av en riktigt ordentligt vaxad bil men är klart imponerad av resultatet man fick och än har man inte märkt nå matthet i lacken eller liknande!!!Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka