Tips: Grusig yta på lacken

Hej! För ett par veckor sedan så gjorde jag vid vår bil med lackrengöring, polish och sen vax. Naturligtsvis tvättat ordentligt innan. Va riktigt bra yta på den när den var klar men nu när man tvättar den så känns den nästan som ett sandpapper i lacken. Vattnet pärlar sig fortfarande och den glänser fint men brukar det bli så så här års eller det är nått annat skit? Tar gärna emot tips på om man kan få bort det för jag vill inte repa lacken när jag torkar med sämskinn. Mvh Emil



Svar på inlägget: Tips: Grusig yta på lacken



Är ju svårt att säga utan bild eller lite tydligare förklaring. Är nog med stor säkerhet asfalt eller tjära som satt sig. Har du börjat med att prova en mycket starkare avfettning och kollat ifall det är kvar?


kör med lite asvaltsrent samt svamp det brukar lösa det mesta


när jag polera & vaxa så avfetta jag den ordentligt och man kände att den var helt ren. men det är ju bara lite mer än en månad sen så det känns lite trist att det redan satt sig i lacken. Likadant på vår 206:a och där syns det mörka fläckar och det känns likadant. (Syns inte på 307:an då den är mörkblå) Vill helst inte avfetta så att vaxet försvinner.


avfettning är den enda lösningen men har du ett bra vax så håller det för lite avfettning.


okey, jag har kört med Turtle Nanotech. får nog testa det då, kanske tar och vaxar om den senare innan sommaren.


Tycker det låter som salt som fastnat på bilen. Brukar sätta sig mest på dörrsidor trösklar och bagageluckan över huvud taget den nedre halvan. Bästa sättet och få bort saltet brukar vara någon form av Supertvätt typ Okq8's supertvätt ellller turtlewax superwash först nämda känns lite mer prisvärt. Som du sen applicerar direkt på svampen, tänk bara på att skölja svampen ofta.


köp meguiars Quik qlay den tar bort de va det nu är för något, har så på min varje år och de går bort med detta mirakelmedel:P http://www.micro.se/bilvard/vax___poler . _clay-9406


okey, tack för alla tipsen. ska testa något nästa gång jag tvättar


Det är precis av denna anledning jag och säkert många många andra använder sig av en annan bil och kör på vintern med. Saltet / Tjäran sätter sig som satan, och det är svårt att få bort utan mkt hårt jobb. Sorry för OFF TP





Precis som Athoras skriver så fungerar okq8´s superavfettning väldigt bra till att ta bort tjäran, knottrorna från lacken. Spraya på (helst på en torr bil) och låt verka en stund. Spola sedan av med högtryck. Att använda "clay" till tjära och asfaltfläckar känns för mig onödigt dyrt och jobbigt, då det finns medel som löser upp tjäran utan ansträngning. Men självklart så fungerar säkert det också! Mvh Johan


Självklart ska du kunna använda avfettning på det inbitna saltet/tjäran. Ett vax/lackskydd av bättre kvalite ska tåla många sådana tvättar innan det släpper.


aa, men nu e det så att båda är året runt bilar men jag ska testa någon supertvätt nästa gång.


När här ändå är en del som kan om bilvård. Finns det någon bra sprayflaska för avvfettning? Biltemas pump går i sönder efter en användning, och så har jag testat en del andra. Eller om någon annat sätt att få ut avfettning med.


åk till en trädgårdshandel och köp en istället den håller



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka