Polera/vaxa delar eller hela bilen?

Ska ta och tvätta, polera och vaxa bilen och har lite frågor som jag hoppas ni kan hjälpa mig med - Polerar ni och vaxar varje del för att sedan gå vidare till nästa del eller polerar ni hela bilen och sedan vaxar? (Säg att vi delar in bilen i 10 delar: Polera, putsa och vaxa del 1 innan ni börjar med del 2 eller polera alla 10 delar innan ni går in med vax?) - Polerar ni färdigt varje del, dvs putsa till det med, innan ni går vidare tilll nästa del eller polerar ni hela bilen (del för del) och sedan putsar av bilen ? (Igen, säg att vi delar in bilen i 10 delar: Polera ni en del och putsar upp det innan ni börjar med nästa del eller polerar ni en del, går vidare med nästa och väntar tills hela bilen har poleringsmedel på sig innan ni börjar putsa? Dåligt formulerade frågor men hoppas ni kan förstå:)



Svar på inlägget: Polera/vaxa delar eller hela bilen?



Känner mig intresserad av att besvara din fråga då jag har haft samma fundering... Som svar på din fråga brukar jag själv polera bilen i flera steg. Ibland brukar jag grovrubba hela bilen för att sen ta hela bilen med mildare medel och trissa. Men oftast polerar jag varje del istället tills man är nöjd innan man går loss på resten av bilen (då detta sätt är roligare ). Inget är väl direkt rätt eller fel. Tar man hela bilen i ett svep först slipper man kanske hatta fram o tillbaka med olika trissor. Man får ju alltid överväga. "Behöver jag grovrubba med detta medel eller kan jag ta något mildare?" Vax däremot brukar jag alltid vänta med tills sist, dvs inte applicera det förrens hela bilen har blivit polerad tillräckligt. Vaxning går ju tämligen fort. * Torka av med microfibertrasa för vald yta * Applicera vaxet * Torka av en ny yta * Applicera vaxet * osv.. Brukar vaxa in några delar först, låta det verka lite för att sedan gå loss med polermaskinen. Avslutar med att torka av med microfibertrasa. Själv har man ett paket påväg, innehållande diverse medel och trissor Ska bli kul o gå loss snart igen. Dock med lackskydd istället då det håller längre än vax. Vet inte hur det är med din bil men volvo rent generellt har ganska hård lack har jag fått erfara så det behövs grövre medel och helst lamullstrissor. Även här får man prova sig fram med vad som fungerar...


Har hört många säga att deras Vovo har hård lack men då det är min första gång så ska jag bara köra polering och vax (och min vanliga process för att tvätta, min veckas terapitimme:) ) Får se hur det går och som sagt, lägger nog upp någon video på hur en nybörjare (praktisk, har följt bilvård länge då jag tycker det e fantastiskt kul ) får det att fungera:)


Samma här. Börjar bli en riktig putsbög


Har precis kört med cleaner, polish, och sist vax. Av övre halvan av bilen. Vet inte om det är rätt, men det funkar för mig, tar sån JÄKLA tid att göra hela bilen. Nästa gång jag tvättar bilen ( 2 ggr och mycket noga) kommer jag köra samma variant med undre delan av bilen. När jag inte gör det, tar jag som ovan nämnt del för del...



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka