Skyddslist på skärmkanten? Ska fixa rost angrepp!

Hallå, var ute idag och fixa mindre rosfläktar idag lika bra och ta dem innan det blir något större. Ett av ställe är precis längs skärm kanten och dörrlisten. Men problemet är att det sitter någon sorts genomskinlig skyddslist där. Är det något man bör spara eller bara dra bort? Den ser allmänt tråkigt och skitig ut och måste bort om rosten ska fixas. Har en bild på det också.



Svar på inlägget: Skyddslist på skärmkanten? Ska fixa rost angrepp!



Den skyddar mot stenskott, dra bort den å köpa nya å klistra dit sen bara


Då den listen ser ganska "blästrad"ut hade jag nog åkt till närmsta saab-handlare och kollat om det fanns nya. Drar ju ner helheten, då den aldrig kommer se ren ut, oavsett hur mkt du tvättar. Jag skulle inte rekommendera att ta bort den, som du ser fyller den ju en viss funktion. För det slitaget som är på den biten, vill du väl inte ha på lacken ? Mvh Erik


Ja det är på skyddet, har inte emot att ha den där. Men behöver ta bort den för att fixa rosten medan det går så det håller 1-2år till när det är dags att byta upp sig igen kanske. Får fixa nya skydd då och klistra ditt efter antar jag då.


Japp, det är nya skydd som gäller, vi gjorde något liknande på en V70, det vara bara att köpa nya på Volvo sen. Antar att det inte blir helt omöjligt att hitta något liknande på Saab heller. Lycka till!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka