Små svarta prickar, hur blir man av med dom?

Hela bilen är full i dom där små svarta prickarna.. hur i h'vete blir man av med dom? prövat Avfettning ifrån 3 olika tillverkare nu, och dom släpper inte det minsta.



Svar på inlägget: Små svarta prickar, hur blir man av med dom?



Gnugga gnugga gnugga! Prick bort sägs och vara bra, Va själv precis iväg och köpte det!


Själv använder jag avfettningsmedel och därefter lackrengöringsmedel så allting är borta.


Bara ut och gnugga på då, Vart finns Prick bort att köpa någonstans? inte sett det någonstans tror jag


köpte mitt på preem alldeles nyss, 65 kr


Statoil har även prickbort. Jag rekommenderar att du köper superavfettning, grön genomskinlig flaska från ok/q8. Biter chockande bra.


får pröva den då köpte nån vanlig avfettning nere på OK/Q8 här, det fungerade inte särskilt bra ^^ Såg att dom hade superavfettning också men snålade lite


lackrengöringsmedel är det bästa för att bli av med dom prickarna..


finns inget som biter så bra på asfaltsfläckar som lacknafta gör.. gnugga bort prickarna sen tvättar du bilen som vanligt


Deras vanliga natur + bio avfettningar biter inte alls bra, köper aldrig mer de.





Asfaltsfläckar - petroleumbaserad avfettning, itouch här ovan har beskrivit detta riktigt bra i sin klistrade tråd om tvättråd.


Finns en speciell lera som används för att ta bort asfaltsprickar innan man polerar bilen, då tvättar man bilen med lera, men då krävs det att man rubbar bilen efter!! Kan du hos återförsäljare som säljer till bilrekondare!! Kolla länken, det finns mycket billigare att få tag på! http://www.rekonden.se/butik/product_in . cts_id=151


Herregud, gnugga INTE Använder ni rätt sort av kallavfettning så löser det fläckarna utan att behöva vidröra lacken. Jag lägger på kallavfettning och låter verka i ca 3 minuter utan tendens att torka till, sedan direkt på med alkalisk avfettning och låter verka 8-10minuter utan att torka in minsta lilla. Sen att tänka på, kallavfettning skall läggas på en torr yta. Annars tappar man styrkan. Mvh Tobbe


Finns bara en sak..."HEROFIX"


Superavfettning från OKQ8 funkar rätt bra. Själv kör jag på samma asfaltsborttagningsmedel som Skanska kör på sina läggare (farsan jobbar där så man kan plocka ut gratis), biter rätt bra Dock är det väl inte optimalt för lacken, så det blir i måttliga mängder och inte på hela bilen.


Prickbort är ett hett tips...säljs på dom flesta mackar


Som flera tidigare skrivit: OK´s Superaffettning är kanon! På med den på en torr lack, vänta en stund och sedan högtryckstvätten, Vips! Fläckarna är borta!


Håller med angående Ok´s superavfettning,den är verkligen superbra..jag lägger under vintern ungefär vid varannan tvätt på denna direkt på torr,smutsig bil..bara på de nedre delarna av bilen där asfaltfläckarna och dubbsmutsen bränt fast...sedan efter 5-6 min så lägger jag Ok´s naturavfettning på hela bilen och låter allt verka 5 min till...när jag sedan spolat av bilen grundligt med högtrycken nerifrån och upp så finns ingen skit nästan kvar på bilen...enbart nån enstaka svart prick och de går oftast bort efter handtvätten med svamp och Cherry foam schampot jag använder,kan bero på att min bil är lackföseglad vilket gör att smutsen får svårare att fästa men beror nog mkt också på att avfettningen verkar bita otroligt bra på smutsen....vilket gör att det krävs mindre jobb från min sida för att hålla bilen ren och superblank och det är ju ingen nackdel precis:)


Testa med lera (sån man använder i skolan för att sätta upp något ) , Det kommer funka garanterat.


vissa fläckar sätter sig verkligen i lacken och de gör de inte bättre när man gnuggar med svamp. BLir fula repor i lacken. Gör en hel rekond med polering, vaxning och lackskydsbehandling så får du bort varenda fläck och lacken blir som ny;)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka