Borttagning av vax

Har en fråga angående borttagning av vax. Jag har nyligen dragit på Megiuars ultimate quick wax, grym produkt som ser sjukt bra ut och har riktigt bra avrinning men jag var lite osäker på själva "skyddet" som man vill ha. Jag tänkte mig om och kom fram till att jag ville prova Opti-coat 2.0. Nu till problemet.....det står i anvisningarna hur man ska gå till väga med påläggning av opti-coat 2.0, bilen ska naturligtvis tvättas noga och ev spritas med t.ex sanego final touch el liknande, och även borttagning av vax! Jag undrar alltså om det finns någon som antingen vet hur man tar bort Megiuars ultimate quick wax, eller om det faktiskt går att köra på opti-coat 2.0 på vax lagret? Har testat på huven med diskmedel (yes) fick bort absolut ingenting av vaxet, vilket säger en del om hur bra det är!! Fick nämligen bort det mesta av Fireglaze lackskydd med yes diskmedel innan jag sprutade på vaxet, så jag visste att yes var starkt. Kan naturligtvis testa, men känner att jag ville fråga först för att se om någon har ett tips! Hoppas det finns någon kunnig biltok som kan hjälpa mig. Tack på förhand!! Patric



Svar på inlägget: Borttagning av vax



Du ska alltså lägga keramiskt lackskydd utan att polera först? Lycka till med resultatet! Haha... Skulle nog råda dig att göra ett ordentligt underarbete, när du väl lagt det keramiska är det inte bara att tvätta bort om du inte blir nöjd... Har sett presentation av ett annat keramiskt lackskydd. Och det blev INTE bra, både repigt och flammigt, och vad gör man då när det inte ens blir repor om man drar nyckeln. Lär inte vara så enkelt att polera bort skiten.


Det är givetvis polerat innan, menzerna PF2400 sedan Fireglaze 2 lager, som nu är borttaget och istället Megiuars ultimate quick wax. Om du tagit dig tid och kollat in mina videos så hade du förstått det.


kallavfettningsmedel borde väl få bort vaxet?


Ja, någon stark avfettning borde nog kunna ta bort det?


Kanske, men med tanke på att diskmedel (yes) hade ingen effekt alls så undrar jag om kallavfettning funkar, men jag testar så ser vi vad som sker. ;-)


Annars kan du köra av bilen med fint polermedel och sedan sprita den så är det borta..


Jo, det är klart, men ville slippa polera igen...10 tim tog det sist att polera hela bilen.


Det tar 20-30min att dra av den med oscillerande maskin om den är gott polerad innan


Och det är det förmodligen värt, om man ska lägga en yta som blir "permanent" vill man nog ha det så rent det går innan. Man kan gärna tvätta en gång innan spritningen också för att få bort alla rester av polermedel...





Precis, polera bilen med fint polermedel o sen lägg avfettning o svampa av den. Skinna bilen torr o sedan maska plastdetaljer o lägg på nytt lackskydd


Nope!


Nope!


Jag har nu testat lite opti-coat 2.0 på en backspegel, blev sjukt bra så jag körde en redig tvätt först och sedan ett lager med opti-coat 2.0. Satan vad grymt det blev!! Tack för alla tips och råd!! Aldrig mer lackskydd!!!!!!! Tjohoooo!!!


Upp med ett klipp på det )


Kommer kommer.....;P Håller på att ladda upp det på tuben nu....HD-cam så det tar 65 min att ladda upp det....



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka