Polermaskin ska köpa vad ska man satsa på?

hej jag har hört många säga att det blir bättre me polermaskin än att handpolera stämmer detta? och om jag nu vill köpa en maskin som inte är allt för dyr vad ska man då satsa på för nån maskin ? finns ju me en poler huvud och en me två huvud vilken är bäst? och är det svårt att handskas me maskin har aldrig gjort detta för och vill inte bränna lacken. hur gör man när man använder en sådan bara att läga på vax sen köra runt ? eller ska man blöta ner den och sen köra? och kan man använda vilket vax som helst? många dumma frågor men jag har aldrig gjort detta för så. mvh klimpan ursäkta för en del fel stavningar men lider lite av läs och skriv problem.



Svar på inlägget: Polermaskin ska köpa vad ska man satsa på?



Dubbla huvuden är bäst om man inte kört maskin för, mkt mindre risk att bränna in då. Biltemas är helt okej, ser likadan ut som dom dyrare alternativen och håller förvånansvärt bra i förhållande till priset, se till att köpa andra kuddar bara för dom man får med är ingen höjdare. Jag tycker autoglym's grejer funkar bra till maskin, men det är olika från person till person.


jag köpte min dubbelhuvade ifrån micro med ställbar hastihet. fungerar fint men låter något fruktansvärt


Hej Klimpan, rekommenderar starkt att du läser min klistrade FAQ på detta forumet. Där finns alla dina frågor besvarade om medel, maskin för nybörjare och annat. Som det nämnts så är Biltemas resp Rustas dubbeltrissiga maskiner väldigt bra. Tro det eller ej men många proffsfirmor använder de maskinerna idag bara för att de är billiga och funkar så bra.


japp jag ska läsa glömde att kolla tack ska kolla rusta om dom har någon


Somsagt, en dubbelhuvad maskin funkar mycket bra till att börja med. Vilket Wax och polermedel du ska ha bestämmer du själv, man får vad man betalar för. Kolla LJ-trading.se där finns mycke att välja på.


Köp inte en för dyr maskin. Det har du aldrig igen, jobbar med bilrekond och tro det eller ej men vi använder för det mesta Bruksbo maskiner från Rusta. Kostar 299kr.


Julas fungerar jättebra. justerbar hastighet och bekväm att hålla i., men trissorna som följer med är inte så jättebra så satsa iaf på bra trissor. 3m:s är bra, likaså micros gula & grå trissor.


körde denna bil med gott resultat med en likande maskin som på rusta. blev grymt resultat bilen var även maskintvättad innan. Men kör med andra polerhättor än dom som följer med


Vad är det för polerhätter som ni rekomenderar man ska bytta till.... som ni nämnde att dom som följer med maskinen är piss





Någon som har testat denna maskinen då? Har hört att många säger att man kan bränna genom lacken osv osv. Jag är inte helt grön inom det området med jag är inget proffs. Sedan så kan man ju ställa in hastigheten på den maskinen, så bränna genom lacken är väll inte så lätt? Kostar 499:- på Biltema


Jag har provat denna. Funkar riktigt bra och är en kopia på de dyrare. Nackdelen är tyngden men det går att. Varvtalet funkar bra och bränna lacken gör du om du kör grovt medel på samma ställe under en längre tid. Förflyttar du dig snabbt med rekommenderat varvtal på polermedlet så är det oftast lugnt.


Ok tackar för svaret Har för mig att man får bättre resultat med en sån här ifall man gör rätt..


Inte bättre resultat mer allmänt. Men du plockar grövre repor med den eftersom du inte får upp lika högt varvtal som bidrar till mer värme samt precision på en punkt med en dubbeltrissig. Väldigt lätt att det blir polerrosor/hologram efter denna och då behöver man en dubbeltrissig för att "städa" bort de med.


Den på biltema för en 300 hundring ska vara redigt bra har jag hört av kompis som använder den sj.


Jepp, den och rustamaskinen är identiska och funkar utmärkt. Är kopior på proffsmaskiner. Nackdelen är bara att de låter mycket men hörlurar med radio finns ju


rustas maskin har väl inte ställbart varvtal.


Clas Ohlson, biltema, bruksbo. Samma pryl med olika klisterlappar. Jämfört med en polares, jag kör biltemas och hans är C O om jag minns rätt. Funkar bra, dock avslutar jag alltid med handpolering. Ska testa att köpa bättre belägg då jag som många andra inte är helt nöjd med de som följer med...


om man får låna tråden lite angående biltemas dubbelmaskin... köpte en sådan igår och även meguiar´s gold gloss vax. jag är dock skeptisk till de frotté hättor som följde med då dessa känns "klena" på nåt vis. Jag ska lägga på vaxet för hand med kudden jag fick med vaxet, för att sedan köra med maskinen. tips på mjuka trissor som man inte behöver beställa och betala massa frakt för? finns det vettiga på tex mekonomen micro autoexperten etc?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka