Åtgärdar skavanker i lack. Nästa steg efter våtslip?

Hej Tänkte att nu är det dags för lite råd och tips från "coachen" Min tanke är att fräscha upp lacken lite på en svart SAAB 900 cab (årsmodell -97 om det är av intresse för någon) som har stått utomhus ett år. Lacken överlag är med andra ord lite trist och jag är nu i stadiet att fixa de mest synliga skavankerna. Har nu gjort följande:* Skrapat och slipat för att säkerställa att det inte blivit rost i lackskadorna * Rengjort och lagt i rostskydd vid behov * Lagt i lack med täckstift / spray så de blev högre/mer än befintlig lack * Våtslipad ner "lackbubblan" med 2000-papper så att det inte syns någon höjdskillnad Ungefär så här långt har jag lyckats läsa mig till tack vare detta eminenta forum. Nu till den stora frågan: vad blir mitt nästa steg? 1. Ska man gå på med polish för hand på just dessa ställen som våtslipats (riktigt matta självklart) eller om det räcker med den maskinella poleringen som ska göras för hela bilen? 2. Finns det några tips på produkter (polish) att använda för just mitt ändamål (beroende på maskin eller för hand)? Tack för hjälpen! "Glad nybörjare"



Svar på inlägget: Åtgärdar skavanker i lack. Nästa steg efter våtslip?



Meguiars ultra cut compound och Meguiars ulltrissa (dubbelsidiga) för att få upp glansen... Sen ultra finishing polish från Meguiars. Slutligen NXT tech wax! Då har du de optimala prylarna!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka