Hur döljer/åtgärdar man dessa nyansskillnader?

Jag har just fått delar av min bil lackade efter ett försäkringsärende, jag är inte helt nöjd med nyansskillnaderna och hoppas få lite råd här på forumet. Front, huv och framskärmar är lackade i en, vad jag upplever som mörkare nyans är resten av bilen, det är dock mjuka övergångar så man ser inga direkta skarvar, men om man står vid sidan av bilen så syns det extremt väl att färgerna inte stämmer... I samband med lackningen bad jag även om att få bagageluckan bättrad, där gjordes ingen mjuk skarv, för enkelhetens skull bifogar jag en bild på den delen för att visa vilka 2 färger bilen numera har. Kan en rekondare fixa denna nyansskillnad med polering eller liknande, eller är det en hellack som gäller? Bilen i fråga är en volvo från 2002, som i övrigt är mycket välskött/servad så jag tycker att den är värd ett bättre öde än att glida omkring som en ofrivillig dual-tone bil:D Tacksam för svar, råd och tips



Svar på inlägget: Hur döljer/åtgärdar man dessa nyansskillnader?



Om inte nu lacken är mörkare i början och kommer tona ut efter ett par månader, jag vet inte så mycket om metallik-lack, men det känns tveksamt. Jag hade ej tagit ut bilen ur verkstan. Dom har gjort ett jobb åt ett försäkringsbolag och ska lacka bilen i samma färg som original. Acceptera inte det där, gör inte verkstan om jobbet hade jag kontaktat försäkringsbolaget.


Du skulle nog inte acceptera det från början.. En lackerings firma räknar på mer yta för att kunna dimma ut färgen på övriga delar på bilen så att nyans skillnader inte uppstår.. Men dom har nog chansat på att det inte skulle synas så väl.. Ta ett snack med försäkringsbolaget igen?


Hade absolut inte accepterat det där, hade inne min Skoda Octavia på försäkringsjobb, Metallic lack på den med men svart då, Fanns inte någon nyans skillnad överhuvudtaget, Stå på dig, dem får helt enkelt göra om eller fixa till det där på något sätt.


Lacken blir sliten med åren speciellt om den har vistats ute i solen. billackerarna lackar efter en färgkod, självklart blir det en färgskillnad, man kan prova att polara upp lacken eller så får man ge bilen en hellack.


Nej det finns olika varianter av färg koderna.. Så man anpassar den nya lacken mot den gamla.. Vilket dom fuskat med här..


Jag tänkte att ev en polering skulle kunna få det att se ok ut, men det kanske är kört? Saken är den att jag hade en köpare på bilen innan skadan, 39000 var dealen, nu när bilen ser ut såhär är den dealen totalt ointressant för köparen, en dualtone-rabatt på 5000:- lockade inte heller...


Svårt att avgöra på bilden.. men jag tror inte det blir någon större skillnad av att polera.. Var bor du?


Det blir lite risk att hänga ut lackeringsfirman om jag säger vart jag bor, avvaktar helst med det, tills jag har försökt lösa det med polering eller hur jag nu kan fixa det,


Finns det bara en lackeringfirma där då? Tänkte jag kunde testa polera åt dig annars, om du bor nära Borås.





Spelar väl ingen roll om man polerar bilen, du polerar ju bara klarlacken som är genomskinlig... blir ju inte annan nyans på lacken under. Skillnad om det är en solid lack utan klarlack.


Det är om klarlacken är matt/repig som det kan göra att det ser ljusare ut än det nylackade.. Men det är som du säger.. man ändrar ju egentligen inte färgen..


Då ska den vara bra repig om det är nyansskillnader, typ nån som gått över med den gröna sidan på en disksvamp


Japp Som sagt, svårt att se på bilden. Har förövrigt sätt såna som gått över lacken med den sidan av svampen, ingen vacker syn!


Jag är rätt säker på att en polering inte fungerar. Fotot han tog är ju rätt bra. Gamla lacken ser inte ut att vara alls sliten på den bilden. Nya färgen är ju snyggare, så det är lika att du åker tillbaka och säger att dom fortsätter med resten Hur länge sedan är det jobbet är gjort?


Den är lackad för några dagar sedan bara...


Ok. Då är det ju lugnt. Reklamera.


Har pratat med lackeringsfirman och försäkringsbolaget, lackeringsfirman verkar vilja lösa det på ett bra sätt, det sitter väl mest i försäkringsbolaget nu...


Försäkringsbolaget har ju inget med att göra att lackeringsfirman inte fixar nyansen från början, det är ju lackerarens fel.


Gör om gör rätt. FB har inget med det och göra. Sätter han sig på tvären då kan du dock reklamera arbetet då visar du FB bilen så gör dom en kontroll och kan få lackeraren att förlora sin försäkringslicens. Bara stå på dig. Lacka om det nylackade eller gör om resten också punkt slut.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka