Problem med polering med roterande maskin.

Min förra tråd låstes på grund av fel rubrik så jag försöker nu igen. Ursäkta att ja ställde till det lite. Åkte till en polare idag som skulle polera bil men hade problem. Tur hade ja min videokamera med mig och filmade nåt ja har aldrig sett innan. http://www.youtube.com/watch?v=EDbbMB2artA Varför är det så? Det kändes som att man hade ingen kontroll över maskinen, den gjorde istället vad den ville istället. Gör han fel eller är fel på maskinen? Sen en annan sak, han körde hastighet mellan 2-3 och medlet bröt inte ner enkelt. Men han provade igen och gick upp till 4 och voila så gick det bra. Grön kork med lila triss som ni ser. Maskinen är ny och har inte problem, jag lånade den idag och körde på min skrot dörr med grön kork utan några problem. Trissan var ny, kanske därför den gjorde som den gjorde?



Svar på inlägget: Problem med polering med roterande maskin.



Körde du torrt eller?såg ut som det faktist


sätt lite mer medel på trissan, eller fukta lite ibörjan så går det nog lättare sen,,


Ser ut som trissan inte var centrerad riktigt ...


Detta är är felet ni gjorde ni håller inte trissan raktpå vinkla den osv så när ni hittar centriringen så är det bara trycka! Lova mig det är det som ni gör fel jag vet så där såg det ut för mig i början när jag börja på mr cap


Det var tillräckligt med medel, det kan jag lova er. Men fukta trissan gjordes inte. Vi provade med 3 olika trissor och alla gjorde samma sak. BuRrE08: hur menar du exakt? Att vi vinkel var sned?


mjuka upp paden,mer medel,körd e ju torrt ffs.. centrera, och tryck..!


Ni kör INTE TORRT! det är en sak som är säkert detta beror på att ni inte håller platt med bilen linjer! Förstår du hur jag menar? det är Skit svårt i början och lära sig hålla den platt! För att testa hur jag menar börja på mmitten av taket sen kör du mot fram rutan då kommer den att börja vobbla pga bilens former ändrar sig! För om du skulle köra med en torr trissa då bränner man lacken! sen ett annat tips när man kör med en sån maskin ha inte då tjock padd skär ner den lite! Lättare att hitta formerna plus mindre skada om du skulle köra kanten på paden mot plast då bränner du lacken direkt pga att det inte är medel på kanten!


BuRrE08: tack för dina ord. Jag har själv en skrot som har en böjd kurva. Ja ska köra med olika pad och testa det du sa . Återkommer


Så, jag körde med samma maskin triss och medel som på filmen. Det gick så himla fint på min skrot dörr. Enda ja gjorde är att jag fuktade trissan, det gick som smör. Ska testa det på samma bil imorgon, få se om det blir bättre. Kommer också filma och lägga upp filmen för de som vill.





centrera trissan o sen brukar jag trycka ut lite medel på ytan ibland med trissan för att få mer smörjning. håll med bägge händerna så inte maskinen får lika stor chans o sticka iväg heller.


Polerade en polare en timme sen, och det gick rätt bra denna gång. Felet var nog att trissan var för ny och hård. När ja hade fuktat den så gick allt som det ska.


Ehh............VA?!?! Nr1 Paden är inte centrerad korrekt. Nr2 Ni använder absolut för lite medel och kör på tok för sakta för att få dels ett bra resultat och dels för att kunna hantera maskinen. Nr3 Det går jätte bra att ha en sån tjock pad. Nr4 KÖR FÖR HELVETE INTE GRÖN KORK PÅ EN MÖRK BIL OM DU ÄR NYBÖRJARE!!!! Grön kork är till för grövre repor osv eller på en kraftigt maskintvättad bil. Kör lite svart istället. Nr5 BuRrE08 vet knappt vad han pratar om. No offence mot honom men lyssnar du på honom har du en en lack mindre. Mvh


Turbomatte: Det är välkommet med alla åsikter och kan nog säga till dig. Paden var centrerad eftersom det var först vi trodde nog det var, men det löste inget. För lite medel var det absolut inte, vi provade olika pads och olika medel med mycket medel och lite men det var samma skit. Hastigheten spelade inte så stor roll för att det gick ingen vidare heller. Grön kork går absolut bra med även gul. Med lamull är det en annan femma då. Ja hör allas åsikter sen vad man gör är upp till oss själva. Ial lösningen i hela var att själva paden var för torr. Polerade bil för igår denna faktiskt och det gick smör faktiskt. Så länge ja fuktade paden så var det inga problem alls. Provade igen en ny trissa av samma sort och samma problem hade jag men sen när ja fuktade den så började arta sig som den ska göra. Tack för dina tips ial .



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka