Diskborste på nya fälgar?

Jag har ett par " nya" fälgar, ett år gamla som behöver rengöras. De har aldrig blivit rengjorda tidigare så lacken borde vara i toppskick. Därmed min fråga Är det dumt att gå loss med en diskborste, med tanke på microrepor då, eller går det bra? Hur får jag de rena utan att repa den orörda ytan? Tack för svar!



Svar på inlägget: Diskborste på nya fälgar?



Jag har repat fälgar vid upprepad användning av en diskborste. Numera använder jag ett bra fälgrengöringsmedel och en mikrofibertrasa eller tvättsvamp. Med ett vettigt medel behöver du inte gnugga med borsten.


vrf använda diskborste på 1 år gamla fälgar? rätt avfettning och lätt schamponering med svamp + eftertorkning är det som behövs


Skulle väl inte direkt påstå att det är en höjdare med en diskborste överhuvudtaget. Det är inte heller sant att fälgarna är så speciellt snygga med tanke på all grus och skit som dras runt och när du kör med dem. Har du nu inte kört med dem så ska de ju givetvis vara fina. Men rekommenderar att använda Ny tvättsvamp, rikligt med Schampo så det skummar mycket. (Absolut inte YES) och bara gno runt försiktigt, skulle det också behövas så spruta på rikligt med avfettning innan och sedan spola av all eventuell smuts och grus. Får du då inte heller bort allt bromsdamm som eventuellt sitter fast så köp MAC seriens Fälgrent, den är utmärkt att ta bort det med Använd inte avfettning om fälgarna består av skitfälgar från USA med Krom. Då kommer Kromet vitna och allt kommer gå åt helsike.


man ska egenligen vara väldigt försiktig med avfettining på alla typer av kromfälgar



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka