Vilket utav Sonax hårdvax är bäst?

Har läst mkt gott om Sonax hårdvax och funderar på att testa det jag med. Nu är frågan sån att dom har två typer utav hårdvaxer vad jag har sett. "Sonax flytande hårdvax" och "Sonax Xtreme flytande hårdvax". Vilket utav dom är då bäst? "Orginalet" eller det "nya" vaxet med nanoteknologi? "Orginalet" "Nya"



Svar på inlägget: Vilket utav Sonax hårdvax är bäst?



Sonax röda burk fungerar väldigt bra lätt att applicera, lätt att polera av med fiberduk, ger ett skydd på ca 4veckor (Alla väder) sedan tycker JAG den tappar sin egenskap, fungerar mycket bra på rutor också, dock kör inte det på vindrutan, då sammarbetar inte torkarna med rutan lika bra Den blåa burken innehåller äkta carnuba vax som ger ett bättre "långvarigt" skydd, jag tycker att det är mkt lätt att applicera och polera av (fiberduk) ger en mkt bra glans och ett bra skydd, dock kan jag inte säga hur länge den håller men runt 4-6veckor enligt MIG.. p.s, jag är pedant Båda burkarna ger en mkt bra glans och "babyrumpa"


bara testat den nya. tycker både polishen och vaxet är extremt lättarbetat. fin glans också!


den röda kan varmt rekommenderas


ja brukar använda mig av orginalet(rekommenderas). men vax med nanoteknologi låter inte dumt.


Jag har alltid tidigare kört med den röda Sonax burken, testade nu istället med den nyare BLÅ varianten. Köpte både vax och polisch. Men resultatet vart URUSELT trots maskinpolering samt även med handvaxning. Får ej till den riktiga djupglansen? samt att lacken ej får den där feta ytan som brukar bli efter en vaxning. Likaså försvann den lilla effekten av vaxningen redan efter 1:a tvätten. Vet ej om detta trista resultat beror på min lack eller vad?


kör me den röde funkar fint dock så tyckte jag att blien blev flamig men det löste sig me polering fatta inte varför pappas focus blir sån vill ju inte polera varje gång man ska vaxa sliter ju på lacken =/


Jag har lagt upp nya bilder när jag använt mig av den gamla röda sonax


Den röda originalen är bra som fan måste jag säga. Körde med det på min dagen efter jag köpte bilen. Det höll i 4 veckor!! Och då tvättar jag bilen 3-4 gånger i veckan. Var riktigt nöjd med det. Men nu till våren provade jag ett vax/cleaner/polish kombo med nano teknologi. Visst lacken såg extremt bra ut precis efter vaxningen. Men efter 3 tvättar så vare borta.. helt. Kör på gammla trofast


Då måste jag ställa frågan, när anser du att ett vax är "borta" ? Mvh. David.





Jag har alltid använt det röda orginalet, gillar smidigheten i det Men är det nån som testat proline serien? http://www.sonax.se/proschema.html


det nya funkar skitbra, jag har använt det ett tag och det håller glansen fint. sonax extreme cleaner rekomenderar jag också starkt.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka