Insektsborttagare

Hej! Har ni något bra medel som ni kan rekommendera för att få bort insekter som sitter i fronten? Tyvärr har dem suttit fast lite för länge nu så dem försvinner inte vid vanlig tvätt och avfettning lyckas inte heller helt. Mvh Emil



Svar på inlägget: Insektsborttagare



Har tyvärr inte burken här, men jag köper en sprayflaska på mekonomen som det var massa flugor o kryp på. en silvrig flaska. Den fungerar kalasbra.


Okey, ska inom Mekonomen och köpa lite annat imorgon också Någon annan som har något att rekommendera? Ska man ha något att gnida med också kanske?


Turtle Insect remover funkar kanon! Finns lite var stans på sprayflaska och räcker väldigt länge!


Varmt vatten fungerar perfekt och är oftast gratis.


Finns ju även en smart (gul och hård) "insektssvamp" man kan använda till Turtles Insect Remover som inte ska repa lacken, har köpt en men inte hunnit använda den än. Finns även den på Mekonomen och i de flesta andra biltillbehörsaffärer.


Om man säger såhär. Dra man ett finger över lacken så repar det. Då kan ni själva tänka er vad en sådan skitsvamp gör!!! För att få bort alla repor från denna värdelösa uppfinning, så krävs våtslipning och efterpolering. Tänk på det! Haft många kunder som kommit med sin bil och bokar tid för polering. Där huven, taket, alla skärmkanter, baklucka, stötfångare fram och ytterspeglarna är helt sönderrepade. Och allt detta bara för man valt fel avfettning. HD-grön utspädd 1:20 och låt verka på sval yta i svalt område i 8-10 minuter. Sedan är alla flugor borta. HD-grön är en alkalisk avfettning.


Håller med dig,med vatten kommer man långt såvida inte insekterna har torkat in ett par dar i solvärme..då kan de bli riktigt knepiga att ta bort med enbart vatten..men för att lösa upp dem samma dag funkar det kanon:) Jag tar bort insekterna från front,huv,speglar m,m varje gång jag kört med bilen och har med mig ett litet kit till detta ändamål: -tom 2 liters glassburk med ventilerat lock -syntetiskt sämskinn -en sk Våfflad supermjuk tvättsvamp -en 5 liters dunk med rent vatten Jag häller upp halva glassburken med vatten,blöter svampen och duttar ytterst varsamt på insekterna tills de löses upp och rinner av lacken,viktigt att inte gnugga eller röra svampen i någon riktning för att inte smeta ut insekterna. När alla insekter är borta tar jag sämskinnet,blöter detta i vatten för att mjuka upp det litegrann och sedan duttar jag bort vattendropparna på lacken tills de blir så små att de avdunstar utan att lämna minsta spår av kalkfläckar på lacken. Denna metod har jag använt under ganska många år och har hitills inte fått några repor eller dylikt utan en lack som alltid är ren och flugfri innan jag ställer in bilen i garaget på kvällen:)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka