Maskin för vax och polish?

Jag hatar att vaxa men gillar resultatet. Har fått för mig att det finns polermaskiner som gör livet lite lättare men vet inte vilken sort som gäller. Dels finns ju såna på 200 watt som ser ut som en excenterslip, dels såna som ser ut som stora vinkelslipar och brukar ligga runt 1000 watt. Antar att det är "excenterslip" modellen som gäller för vaxjobb? Tips på prisvärd maskin önskas också, gärna i Biltema, ClasOhlson, Jula - segmentet.



Svar på inlägget: Maskin för vax och polish?



Jag lägger aldrig på vax med maskin. Brukar ta det med en liten svamp och sen kan man ta bort det torkade med mjuka kuddar på maskinen. Spelar mindre roll vilken maskin man använder då. Vid polering funkar stora "vinkelslipar" bäst. Köp en Meec från Jula. Tror den kostar tre eller fyra hundra.


Jag lägger alltid med maskin och biltemas dubbelhuvud för 299kr är en klockren kamrat för detta. Går att sänka varvtalet och lägga på det sakta också, rekommenderas för att spara tid.


Vart köper ni billiga och bra polertrissor till denna maskinen? Är de gul man ska köra om man bara ska använda polish och sedan vaxa för hand?


prorecond.se



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka