Rubbad, polerad och vaxad, men ändå oxiderad igen

Jag lade ner ungefär 6 timmar på att rubba, polera och vaxa min röda bil (självklart är det en röd bil annars är de ju inte lika kul å kämpa med att hålla den fin i lacken ) Detta var för ungefär 4-5 veckor sedan (om ens de) och nu ser jag att den börjar gå tillbaka till den där lite lätt "rosaoranga"färgen igen... Varför?! Och vad ska jag göra nu? ska jag göra om hela processen och göra något annorlunda? Känns inte som att de är alldeles för bra för lacken att polera som en tok heller...



Svar på inlägget: Rubbad, polerad och vaxad, men ändå oxiderad igen



Beror mest troligt på en sån enkel anledning att du inte fått bort all oxid när du polerade den. Gäller att man verkligen får lacken ren på grunden från oxid för att slippa att den återkommer så snabbt. Gör om ,gör rätt som det heter Alternativt att du använt något starkt alkaliskt avfettningsmedel som gjort lacken matt. Men det första alternativet är troligast.


man kan behöva polera en oxiderad lack en extra vända eller 2, kan ligga kvar i lacken fasst det inte syns.. så polera igen och lägg på ett bra vax efter det.


Som ovanstående säger, en oxiderad lack kan behövas gås på med rubbing 2-3 gånger för att få bort all oxid. Sedan så bör du lägga ett riktigt hållbart lackskydd och inget enkelt vax efteråt.


väldigt gamla röda bilar blir matta direkt för de har inte nått skydd kvar. så därför får du polera hela tiden om de ska vara toppresultat hela tiden. Så de kan vara de med. Fanns ju tråd om just det. http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=120227


du måste försöka hålla polertrissan så ren det går. annars går oxiden in i lacken igen. Man rekommenderar att vax skall läggas efter ca 8-10 tvättar igen. Men se till att oxiden är NOGGRANT borttagen först annars får du samma problem snart igen


Använd ett medel sominte döljer! Du ska ha ett riktigt bra medel som verkligen TAR BORT oxiden istället för att smeta över den! Lägg sen gärna vax i ett lager som får ligga i en timme.. sen torkar du av lite slafsigt och lägger ett lager till. Sen låter du det ligga över natten... Då har du bästa skyddet du kan få.. Men använd riktiga produkter!!


E det din GLT du polerar? Kolla om den är gjord i Sverige eller Belgien. Min var belgare och ett helvette att polera, slutade med hellack. Det är iaf vad jag har fått höra. Belgarna har ingen klarlack.


håller på med min 740 nu och den e riktigt oxiderad som synes på vissa bilder. har lagt på lack rengöring nästan 2 flaskor och nu värkar det som det inte är oxiderat mer sedan ska de vaxas.kommer bilder snart



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka