Lackera hela bilen, pris?

Hej, har idag en Saab 9000 Aero som är silver. Men är nu väldigt sugen på att ändra detta till en ljusblå färg. Någon här som haft sin 9000 inne på lack någon gång och vet på ett ungefär vad allt går på med förarbete och lack? Vet att det skiljer väldigt mycket från modell till färg osv men tänkte på ett ungefär? Tacksam för svar! Sedan vill jag gärna vet om någon här vet en bra billackerare runt Trollhättan/Vänersborg/Uddevalla?



Svar på inlägget: Lackera hela bilen, pris?



runt 6000 om du väljer privatpersoner och 10000 om du väljer nåt företag, så det är ganska dyrt...


Hur långt är ett snöre? Är omöjligt att ge svar på en sån fråga. Allt beror på företag, skick på bil, förarbete du gjort, vad dom måste göra och allt. Ring istället till företag som kan göra jobbet, så slipper du massa gissningar och besvikelse sen när du bli snorfattig för alla hade fel!


10k? Jag skulle snarare säga 20-30k.


Finns inte en seriös lackerare i landet som byter färg på en bil med allt vad det innebär för 10 000. Ska du byta från silver till blå så räkna med minst 45-50 000 troligtvis är den summan högre med tanke på att motorn måste ur vid färgbyte


+1 Gör du ingenting själv och ska ha den lackerad in och ut får du nog räkna med minst 20-30k.


6000 är ungefär vad en huv o baklucka kostar att lackera


VAA 10000kr?!? var då!? sist när jag kolla vad det kostar att lackera om min bmw skulle dem ha 21-26


Åh nej, det ger du väl ändå inte för att få en huv och baklucka lackad "privat"/"svart"?! (Det ger jag nämligen för en hel bil "privat" hos en lackerare med 20års erfarenhet (+färg osv iofs) )


Nae vitt. 10k ger jag svart med färgen. Men 6k vitt för huv o baklucka kostar de här omkring





Då har ja 2 bilar ja vill ha lackerade


Ah, ja 6k med kvitto för huv o baklucka kan jag däremot köpa (var väl jag som läste på "fel sätt")


Min kompis lackade HELA bilen (Volvon) för 6000 hos ett privat företag


Då kan jag tänka mig att bilen såg ut därefter med...


15-20 svart får man räkna med iaf häromkring och då får man plocka ner det mesta själv.


Ca 15-20 000 för en billigare jobb, ink moms.


Blir lite nostalgisk hadde en 9000 i 10 år. har vinge o 17" tummare Liggandes. Ang lack! gjorde en förfrågan till min golf.byte till annan Kulör och in i dörrkanter .aktoriserad lackfirma skulle ha 25000.


Räkna med 15 och uppåt för en hellack, 15 då är bilen helt nerplockad ingen rost och ingen spackling. Detta hos en som gör bra jobb.... Utan kvitto givetvis.


Den blev jättefin, förutom då att det va en volvo


Skaffa en kompressor och en spruta och gör det själv om det ska vara BILLIGT! Finns guider på hur man gör. Gör man det svart vid en som man inte känner och resultatet blir dåligt så har du ju kastat bort alla pengarna. för dem lär knappast lackera om bilen gratis vilket ett företag skulle göra om kunden blev missnöjd. Därför Skulle jag hellre lackera om bilen själv än att betala dyrt för ett svartjobb där det inte lämnas någon garanti om man inte känner personen i fråga.. Allt beroende på bil dock!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka