Behöver tips ang vax

Hej, Är ny medlem här, och tycker det verkar vara en mycket bra och trevlig sida, som jag nog kommer att tillbringa mycket tid i. Har nyligen köpt en V50 2,4 (2004) silver metallic. Den är väldigt fin i lacken, men vill ändå vaxa den nu, för att få ett skyddande lager mot smuts. Till hösten tänkte jag lämna in den för vaxning hos ett proffs, Vilket vax rekommenderar Ni till min bil? har vaxat några gånger förut, men är inget proffs. Söker ett bra vax som är lätt att arbeta med och som inte lämnar efter sig fläckar/pulver som tex Turtle vax. Söker ett vax som alltså ger ett bra skydd samt ett skinande resultat. Instrumentpanelen är lite knottrig i V50, vad för medel är bra att använda för att få lite glans? Undrar även om bra avfettning samt något medel för att ta bort insekter? Har läst om sk våffelduk för att torka bilen, är det att rekommendera? Undrar även om någon vet var man kan köpa inskynsskydd ( saknades ) samt stänkskydd? Tack på förhand.



Svar på inlägget: Behöver tips ang vax



Den är väldigt fin i lacken, men vill ändå vaxa den nu, för att få ett skyddande lager mot smuts. Till hösten tänkte jag lämna in den för vaxning hos ett proffs. SKA DU LÄMNA IN TILL ETT PROFFS SENARE, REKOMENDERA JAG ATT LACKKONSERVERA. ENLIGT MIN MENING ÄR DET SLÖSERI MED KUNDENS PENGAR ATT LÄMNA IN FÖR VAXNING NÄR HÅLLBARHETEN ÄR KATASTROF. DÄRFÖR JAG INTE UTFÖR DENNA TJÄNST TILL PRIVATKUNDER SOM KOMMER BEHÅLLA SIN BIL EFTERÅT. Vilket vax rekommenderar Ni till min bil? har vaxat några gånger förut, men är inget proffs. BLUE WAX 160 ÄR GRYMT LÄTTARBETAT. ANG. HÅLLBARHET SÅ HÄNGER ALLT PÅ SKÖTSEL NÄR DET GÄLELR VAX. ÄVEN LACKKONSERVERING, MEN INTE LIKA KÄNSLIG MED TVÄTT. Instrumentpanelen är lite knottrig i V50, vad för medel är bra att använda för att få lite glans? GLANS BÖR DU ABSOLUT UNDVIKA PÅ INSTRUMENTPANEL! SOLEN KOMMER ANVÄNDA GLANSEN PÅ INREDNINGEN FÖR ATT BLÄNDA ER I BILEN. SEN ÄR MIN SMAKSAK ATT GLANS I BILEN ÄR VÄLDIGT FLÅTIGT OCH ÄCKLIGT. Undrar även om bra avfettning samt något medel för att ta bort insekter? HD-GRÖN ÄR GRYM AVFETTNING FÖR INSEKTER. äR ALLKALISK. STROVELS KALLAVFETTNING 200 ÄR VÄLDIGT BRA OCH STARKT MOT ASFALT. Har läst om sk våffelduk för att torka bilen, är det att rekommendera? DEN ÄR GRYM. BRA VAL! Undrar även om någon vet var man kan köpa inskynsskydd ( saknades ) samt stänkskydd? SOLARPLEXIUS HAR OM MAN INTE VILL MONTERA PERMANENT. STÄNKSKYDD KAN DU KÖPA HOS ÅTERFÖRSÄLJAREN(VOLVO).


För mig som inte är någon form av proffs, men du kan ju kolla på min camaro på bilderna, jag har kört med Sonax hårdwax, fruktansvärt bra resultat för att vara så lättarbetat!


Ser mycket fint ut, bara använt Sonax hårdwax, inget annat? antar att du kört med polermaskin?


Tack för dina utförliga svar. Har funderat att lämna in den på Ditec-behandling till hösten, men har läst både postitiva och negativa kommentarer om detta, så jag vet faktiskt inte. Dessutom kostar det ju en slant. Helst vill jag göra det mesta själv, då jag är intresserad och vill lära mig. Förstår självklart att man inte själv kan lägga på ett lackskydd som Ditecs, men om man ändå skulle lägga på ett själv, går det att få ett bra skydd då? Vad bör man använda för produkter? och hur långt skydd kan man uppnå ungefär? Som jag skrev förut så har jag bara polerat bilar för hand förut, dock då lite äldra bilar men fått bra resultat. Förstår att man måste använda polermaskin för att få bästa resultat. Många skriver att det är lätt att använda en sådan, och risken för skador är minimal. Tänkte i såfall på denna:http://www.biltema.se/products/product.asp?iItemId=98894 Man skulle visst använda andra polerhättor? vilka rekommenderas då? Är det dumt att testa polermaskin? nån gång måste ju bli den första, men jag vill inte skada bilen. Finns det något bra och färdigt paket att köpa med allt jag behöver, för att få en fin glans och sedan lackskydda? När man tvättar bilen, rekommenderas några speciella svampar? Vilket shampo ska man använda? När man lägger på polish / vax för hand, vad ska man använda då? Ang. insynsskydd, så kanske jag skrivit fel, menar det skydd man kan dra över, så att inte bagaget i bagagerummet synd. Kanske heter något annat? Vill någon göra en lista 1, 2 osv på ett komplett paket, för att jag ska ordna ett bra lackskydd på min bil ( allt från avfettning, svampar till lackförseglingsprodukt ) så skulle jag bli mycket tacksam. Alla tips tas tacksamt emot.


Tack för du tog dig tid att svara på mina frågor, är mycket tacksam. Ang. "FIREGLAZE" , ska man vaxa bilen som vanligt innan man lägget på detta? eller ska man inte alls vaxa? Om jag inte vill köra med polermaskin denna gång, utan för hand, vad finns det då för bra produkter? Vad tror du om detta paket? Ultima Lackskyddspaket http://shop.bollnasbilvard.se/ultima-lackskyddspaket-p-766-c-449.aspx Man ska inte vaxa innan detta läggs på tydligen. Och det ska funka bra om man inte använder polermaskin.


Du ska INTE vaxa innan du lägger på Fireglaze. En tvåhuvig polermaskin kostar 300 kr på biltema och den är erkänt enkel och bra, även omöjlig enligt vissa att misslyckas med. Att dra för hand är både jobbigare, sämre resultat? och det kan också bli rosor har jag för mig elr om den kunde bli flammig kan inte komma ihåg atm. Polermedel: http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=399 Alternativt http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=139 Fireglaze:http://www.prorecond.se/webshop/index.php?act=viewProd&productId=142


Tack för ditt svar. Läste någonstans att en flaska Fireglaze räcker till en ungefär 8-9 bilar, kan det stämma? Hur gör man rent praktiskt då? Har man på lite Fireglaze och sedan kör med polermaskinen på ett visst område i cirklar till det blivit väldigt blankt då? Hur långt tid ungefär kan det ta att köra hela bilen? När kan man tvätta bilen efteråt? och ska man då baran använda ett vaxshampo? Kan man ha avfettning på bilen efteråt? Sorry för mina kanske dumma nybörjar-frågor.


Undvik avfettning, du behöver nog inte tvätta bilen sådär direkt efter precis -.^, lite svårt o förklara hur man ska göra det kan nog någon annan göra bättre. Fireglaze har en otrolig hållbarhet vet inte hur vaxshampo fungerar på de men jag hade inte kört med det då jag inte vet effekten blir.


Ok tack, Är det ett sånt här paket jag bör ha alltså? http://www.prorecond.se/webshop/index.php?act=viewProd&productId=360 Eller jag kanske bara behöver köra med Fireglaze?





Japp, jag tycker du lika gärna kan köpa hela det paketet, ska nog köpa ett likadant paket till mig själv också för den delen snart.


Det där sista paketet duger bra. Men kör med maskin. Annars tycker inte jag det är någon mening. Lever efter mottot:"ska man göra det, så ska man göra det ordentligt" Lever man inte efter det mottot, så visst kan man polera för hand. Men resultatet blir ganska kasst. Många som inte håller med mig kanske. Men jämför man skillnaden emellan så förstår man. Efter polering och innan applicering av Fireglaze, så ska man sprita bilen. Antingen genom att tvätta bilen med alkalisk avfettning, eller tvätta med mikrofiberduk och spraya final inspection på lacken. Detta för att lacken ska bli helt ren, från polermedelsrester m.m. All applicering av lackskydd ska INTE poleras, utan lägga på med tunn yta av medlet. Varken mer eller mindre. Ytan ska bli matt. Jag rekondar en bil utv. mellan 5-9timmar, beroende på kulör och hur lacken varit skött. Från tvätt till helt klar. Fireglaze har jag för mig ska härda 7dgr efter applicering, innan första tvätt. Går bra med vatten, men inga medel. Går bra med avfettning, men man får vara varsam. Det sliter på skyddet för varje gång. Vaxschampo är inga problem.


Ok, Men Menzerna Power Finish är en slags rubbing för att fräscha upp lacken antar jag. Själv lacken på min bil är mycket fin, inga repor eller så, kanske det bara räcker med lackskyddet Fireglaze för mig då?


Rubbing och polish är egentligen amatörspråk. För att förklara det enkelt så är all medel som polerar, polermedel. Sedan är det bara frågan och hur djupt dom polerar. Menzerna PF är otroligt allsidig, då det går att plocka duktigt med repor, och ändå går det bra att avsluta med deetta medel innan lackskydd. Jag tycker man ska polera med detta medel och maskin innan lackskydd. Annars får man inte upp den glans man annars kan få.


Tusen tack för alla dina svar, är mycket tacksam. Jag hoppas nu att jag vågar mig på detta själv nu


Speedman hann före ..Medlena håller rätt bra länge också. Det är lättare än du tror för övrigt, ta dig bara tid..


Tack ska du ha också. för att du tagit dig tid att svara. Visste inte att man skulle "sprita bilen" applicering av Fireglaze, man lär sig något nytt hela tiden.


Är detta paket inget att ha då tror Ni? har läst att det ska vara bra. Ultima Lackskyddspaket http://shop.bollnasbilvard.se/ultima-la . c-449.aspx



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka