Polera på bättringsfärg?

undrar lite om man ska polera på det stället som man har lagt på bättringsfärg eller skippa dom områdena. eller ska man dra på lite klarlack först å sen polera? nån som vet? bilen är i övrigt röd



Svar på inlägget: Polera på bättringsfärg?



Behöver ej klarlack om färgen är solid, ej metallic. Du kan polera på ytan när lacken fått härda några veckor.


ok tackar då blir de snart fram med trissan:P


skulle nog rekomendera att klarlacka det du bättringsmålat även solida bilar har klarlack... plus att om du inte gör det o tvättar bilen med kallavfettning så kommer det bli vita områden så våtslipa o klarlacka så du slipper den värsta apelsinen med...


Liten rättelse. Alla solida bilar har inte klarlack. Bilarna inom en 10 års period kan man säga har klarlack. Svårt att säga några mer exakta siffror.


sant det men vissa äldre än så har det oxå. ex mercedes röda bilar


Troligen omlackerad då va?


kan nog vara så men en del av dom jag polerat har haft klarlack o dylikt men dom kan ju som sagt vara om lackerade. men rekomenderar honom att iaf klarlacka för att slippa färgen ska bli vit i skarvarna. vilket den mkt mkt lätt kan bli. men som med allt annat bra förarbete så kanske han undviker det.


Jag är inte säker, men tror att om man köper riktig sprayburk där färgen blandas i en burk. Så slipper man detta fenom med missfärgning.


beror lite på vi hadde en på jobbet som skulle ha ett lackskydd på en sprayburkslackad bil. kan inte mer än säga att man grät av hur det såg ut. o för att inte tala om ytan som knappt gick o polera på utan att man fick våtslipa o göra om allt som kunden hadde gjort. var vita missfärgningar i varje skarv o vi tvätta bara med schampoo för att det inte skulle bli värre..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka