Poleringsmedel/Vax på rutan - få bort?

Efter en polering & vaxning av min bil märke jag att jag nog borde ha maskerat rutan med.... När det regnar märker man att nere vid torkarbladens position blir det "vattenpärlor" samt ett streck mitt i (där ett av torkarbladen hamnar i sin övre position). Det är inte så störigt men när vindrutetorkarna är på så blir det ett ljud i övre och undre position som om torkarbladen skrapar torr yta (dvs där vax/poleringsmedel stött bort vatten). Någon som varit med om detta eller någon som vet vad jag kan göra?



Svar på inlägget: Poleringsmedel/Vax på rutan - få bort?



torka med något lösningsmedel och skrapa med någon skrapa? t.ex spackelspade ? Borde väl inte vara så svårt..


Testa med lösningsmedel somsagt först. T-röd aceton eller liknande men akta så du inte får det på lacken


har tappat en flaska med turtle vax över framrutan dock gick det bort efter 1 tvätt


avfettning och gnugga med svamp, kanske disksvamp?


Får testa lite t-röd, fukta en trasa i det och torka rutan. Disksvamp vågar jag inte, e lite rädd för smårepor :S.


Rutan får ej repor av disksvamp, samt t-röd är inte farligt för lacken. Men om jag förstår ditt problem rätt, vilket jag inte är säker på att jag gör.. Vore det inte bättre att köpa nya torkarblad om dom ger ifrån sig oljud ? Samt polera/vaxa hela rutan om det ej är gjort. Bra torkarblad ska inte ge ifrån sig oljud ens på en torr ruta. Kanske till och med kosta på sig en glasbehandling (går att utföra själv).


Jag håller med om att det låter som torkarbladen men fick helt nya torkarblad som byttes i samband med service för 4 månader sedan. Sedan är det så att de började göra ljud precis efter jag polerade och vaxade bilen, dock BARA om det är mkt regn.(de gör bara ljud när det regnar något otroligt vilket jag finner otroligt konstigt och de gör bara ljud på de två positioner där man ser att vax finns). Ska testa Diska rutan o se vad som händer. Kanske ställa mig under en vattenslang o köra på med torkarbladen för att se hur det blir.


Gör så, vax är väldigt lätt att få bort. Speciellt på glas.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka