Rost på lacken ifrån järnvägen

Eftersom jag bor nära en järnväg så har jag upptäckt att jag har fått "flygrost" från tågen. Hela bilen är full med det. Drar man med handen över lacken så får man rysningar. Någon som har ett bra tips hur man får bort eländet?



Svar på inlägget: Rost på lacken ifrån järnvägen



Ring banverket


Syraavfettning och claya det sista som kan finnas kvar. Men som tidigare nämnde, kolla med banverket om deras ansvar?


Lahega har tagit fram nåt speciellt medel för just detta, utvecklades för nya bilar som transporterats med järnväg. Kontakta dom så ger dom nog dig tips!


Avfetta och schamponera bilen. Då försvinner det väl? Och för att slippa problemet i fortsättningen är det väl bara att låta bli att parkera nära spåret, kanske svårt ifall du har parkeringen där. Men det är nog enda sättet, tror inte banverket kan eller vill göra något åt det. Mvh Tommy


ända sättet är nog att parkera någon annanstans för jag tror inte dom drar om järnvägen pga det


Detta problem uppstår även på trailrar som man skickar på tågvagnar .. de vita skåpen får en brun-nyans utmed hela sidan. Inte snyggt. Och ska tydligen vara svårt att göra nåt åt det. Men kolla med nån rekondfirma eller dylikt om du kan få tips


Nog borde väl Banverket kunna vara ansvariga på nåt vis? Är ju brist på vård av spåren som gör att det kommer rostflagnor på detta vis, alltså deras fel?


rail tixo från lahega


jobbar på en tågunderhållsverkstad i gbg o kan säga att våra bilar äts upp av skiten i lacken på något år..banverket har inget ansvar alls för detta då det uppkommer när hjulen skaver mot rälsen samt när dom bromsar godsvagnar o tågvagnar... Finns medel framtaget för detta som tex rail tixo,rostway 4000,clean train.mm mm oftast finns dessa bara för grossister då det handlar om typ 200 liters som minsta "flaska"





nejdå. rail tixo finns i 5 liters. kostar 199.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka