"Fuskpolera" billig första bil. Tips mottages tacksam.

Hej Tog körkort för ett par veckor sedan och införskaffade en GOLF II -92 igår och skulle verkligen uppskatta lite hjälp. Har tänkt att städa ur samt tvätta bilen ordentligt i helgen och hade även planer på att vaxa bilen. Den är röd men väldigt blekt, ser nästan orange ut. Jag har läst runt lite på diverse forum och överallt rekommenderas att man polerar med maskin och använder diverse dyra medel. Jag lade femtusen spänn på bilen och vill bara fräscha till den lite grann, har ni några tips på hur man kan göra detta enkelt och billigt? Kommer inte att köpa någon maskin och inte heller lägga mer än 500 spänn på rengöringsmedel och vax. Förstår om det inte kommer att hålla för all framtid, men det är ju inte tanken, vill som sagt bara fräscha till lacken så den ser lite piggare ut. Det behöver alltså inte vara så professionellt. Tänkte också dra över svarta lister samt kofångare med något medel som gör att det ser svart ut igen, tips på detta hade varit kul. Tacksam för svar, har absolut ingen koll på bilar eller bilvård.



Svar på inlägget: "Fuskpolera" billig första bil. Tips mottages tacksam.



För 500:- kan du nog få både en polermaskin, polermedel och vax om du tar en sväng till Biltema! För är bilen som solblekt som du antyder så BÖR du nog använda maskin... //Brådhis


men det låter så jobbigt, hehe. Hur lång tid kan man räkna med att det tar att polera en bil?


Tjenare! På en solblekt bil, kör rubbing för att få upp glansen och lägg sedan på vax så håller det bättre, i vissa fall får du köra med först en grov rubbing sen en finare och kanske även en polish för att det ska bli bra och till sist vax. Tyvärr kommer den att blekas igen med tiden men då e det bara att köra samma igen. Tänk på att Maskera alla svarta lister på bilen om du ska polera den så slipper du få vita fläckar av rubbingen eller vaxet om du råkar köra mot listen. Du bör nog räkna med att det tar ca 4 h att polera en bil ordentligt. Angående svarta lister finns det diverse vinylglans samt något som liknar skokräm fast till stötfångare och lister ( använd då handskar annars får du svarta fingrar). Har även hört och läst att olivolja ska funka, har dock ej själv testat detta. Hoppas det hjälpte lite, ha det bra.


När ni skriver att den kommer att blekas igen med tiden, vilken tidsram pratar vi då? Ett par veckor, eller ett år? Tack för hjälpen, båda två.


Den bleks lite mer för vart år, men tvättar du och vaxar, alternativt lackförseglar så bleks den inte i närheten av lika mycket!


Jag hade en röd bmw som var nästintill vit på vissa delar när jag köpte den, polerade upp den och vaxade och den blev nästintill som ny i lacken, men efter ca 3 -4 mån så började den se blek ut igen så då var det bara att gå på igen. Men nu var det ju så att min var extremt blekt. Men som DamnIt skrev, tvätta och vaxa regelbundet så håller den sig bra.


känner en snubbe som tar 1500 för mrcap behandling!


Maskin är ett måste! Och mycket smidigare än manuellt...


För 500 kr får du allt du behöver från feltema. Skulle aldrig få för mig att försöka polera en röd bil för hand - usch nej - köp en maskin och kör över, sparar du mycket tid och energi på.





Ta värmepistol på svarta lister Blir kanonbra resultat! Det har jag gjort på min till exempel


Man får inte vara lat om man ska polera röda bilar... Bara att köpa lite grejer och en maskin sen sätta igång. Lär väll ta runt 4 - 5 timmar iaf


Mitt tips, lämna in den! på något poleringställe kostar väl mellan 600-2000 för en helrekond!


skaffa en flaska buffer 2000, rubbing,vax och en maskin. samt några mf dukar och några par trissor. då kan du även polera grannens bil så betaler det nästan medlet.


Det får du nog räkna med. Min Saab har inte varit polerad på länge så huven var ganska matt har nog lagt en timme bara på huven. Körde med Lahega PowerCut 37 men sen blev det också skitbra


finns inga genvägar för att fräscha upp en röd lack tyvärr...


låter jobbigt me maskin? hm, nog ännu jobbigare att handpolera en hel röd bil.. trycka allt va du kan över hela bilen, sen kommer de inte bli bra heller i jämförelse med maskin..


ge min polare 1500:- och han gör en riktigt "mr cap" behandling med 2 komponents och RIKTIGT snygg finish


rubbing länge


Det är jobbigt att få dom fina igen.. Jag har gjort det en gång men vill hellst inte göra det igen Kolla mina bilder på min bil före och efter så visst det går åå göra det för hand oxå http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=385879 bilen innan http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=385880 Efter



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka