Polerat volvon men har frågor

Jo har polerat bilen idag o kör med Turtle wax Color back cleaner eller vad den heter. Funkar ju bra. Använder till detta en st borrmaskin samt en sådan där polerboll som man sätter på maskinen o kör med. Men märker när man kört med den o polerat på ett ställe att det fortfarande ibland är lite flammigt eller vad man ska säga, sitter asså kvar polermedel på lacken. Undrar då om jag lagt på för mycket medel eller för lite? Brukar ta en liten klick på en trasa o polera in det o sen låta det torka till en matt hinna. Kanske väntar för kort stund eller för länge?? ca 5 min brukar jag vänta o sen gå på med polerbollen.



Svar på inlägget: Polerat volvon men har frågor



Jag tror att du har tagit för mycket, men kan nog vara både och


Polermedel ska ju inte poleras när det torkat, polermedel ska ju poleras direkt. Vax däremot ska du vänta med och sen torka av. Sen släng den där bollen långt bort. Sämre saker får man ju leta efter. Nu är jag inte superkunnig på Turtles saker, men antar att det du har använt är nån form av polish med vax i? Mvh. David.


Turtle wax super cleaner lackrens har jag använt o har gjort enligt beskrivning. Stryka ut o arbeta in det i lacken med cirkelrörelser o sen vänta tills matt yta uppstår o sen polera av det. Tycker bollen funkar bra för slipper slita ihjäl mig med polerdukar men den efterlämnar ju lite av medlet som blivit matt så man får stå o gno en evighet för att få bort det så glansen kommer upp


Åk till Biltema o investera i en dubbelhättad polermaskin!. Värd varenda krona!. kostar ca 299:- om jag inte minns helt fel... köp dock andra hättor på t ex mekonomen eller clas olsson. MVH Janken


Okej vad gör den så bra då?? Funkar det inte lika bra med att göra för hand med polerduken eller får man inte samma resultat?


Då har du överdoserat om det är jobbigt att torka av. Dessutom ska du polera in det i lacken, låt det torka för att vaxet i medlet ska härda samt sen torka av det. Bollen du har fyller liksom ingen funktion. Kan lika gärna polera för hand och sen torka av det med microfiberdukar. Gällande Biltemas maskin så underlättar den massor för dig, för den kan du polera med på riktigt. Blir betydligt bättre resultat än att gno för hand. Mvh. David.


Okej hur mycket ska jag ta på ett ungefär? brukar ta som en femkronorsmynt o sen polera in det i lacken. T.ex motorhuven på volvo 740 kan man ju säga är 3 delad, 2 mindre på sidorna o sen den i mitten som är större men en sådan klick per sådan mindre sida är det för mycket? Sen går det ju åt nästan en hel påse om man polerar då de blir fulla med polermedel. Jag har alltid kört med polerduk när jag ska ha bort polermedlet som polerats in är det fel? och även strykt ut polermedel med en sådan duk men det kanske är fel med ? Eller det kanske är mer effektivt med microfiber o räcker en sådan till hela bilen då om man sköljer ur den mellanåt o spelar det någon roll om den är lite fuktig eller funkar det lika bra iaf? Mycke text men vill lära mig, du verkar veta vad du pratar om


Att veta hur mkt medel det går att med del, är omöjligt för någon att svara på. Beror helt på vilka trissor man kör med, varvtal på maskinen, sliten eller fin lack, hård eller mjuk, vilket polermedel m.m. Fördel att köra med fuktiga trissor om lacken är mjuk och man endast har hårda trissor hemma. Annras onödigt, så det bara kommer skvätta medel överallt och efterarbete i onödan. Polera med en polermaskin(borrmaskin hör inte till denna kategori). Köpt från ex. Biltema och byt ut trissorna till andra. Sedan när du polerar så ser du när medlet blir torrt och/eller reporna inte försvinner när du polerar. Då får man ta och fylla på med polermedel på trissorna. Polermedel stora en halv 50-öring med ca 6st klick runt trissorna, på båda alltså. Annars finns risk för att du kör torr med trissorna i början. "Dutta" med maskinen och "padsen" på lacken över en 1kvm3. Lämna inte eften hög med polermedel efter dig. Då kommer det börja spruta medel när du kommer dit med maskinen. Skulle det vara så, så kan man lyfta ena padsen med maskinen under tiden man polera och "fånga" upp polermedlet. Då undviker man att det kommer skvätta. Lycka till!


Okej men går det inte att göra för hand o ändå få hyfsat resultat? Och hur gör man då i så fall. på med medel på en polerduk o polera in det mycket i lacken, låt torka 5-10 min o torka/polera av med en MF duk? Kan jag i så fall bara skölja av den när den blir för full med polermedel eller ska jag ha 2-3 st till hands o byta med över hela bilen?





för att få bästa resultat så måste du hade lite värme i lacken för det ska hända något. Då krävs en maskin


Stämmer ju inte alls. Eller delvis. Kör man med roterande maskin hjälper värmen till, men med t.ex en Biltema-maskin så blir det ingen värme. Just därför det är en bra maskin för nybörjare. Mvh. David.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka