Vaxa fälgar?

Hej! Har funderat ett tag på en sak. Har precis köpt nya fälgar till bilen som jag tänkt sätta på till våren -10(dotz radium 17"). Är livrädd för lacksläpp på kromet då det ser fruktansvärt fult och billigt ut. Så jag tänkte om man skulle kunna gnida på lite gammals Sonax flytande hårdvax på de områden som är kromade? Vad tror ni? Blir ju bara ännu ett skyddande lager som gör att vatten och annan skit inte kan ta sig in under klarlacken? Någon som gjort detta eller vet om det funkar?



Svar på inlägget: Vaxa fälgar?



Vaxning rekommenderar jag iaf . Är bara fördelar med det enligt mig. Hade själv 17" super DTM på min gamla 240. Vaxade dom innan montering, och det var busenkelt att rengöra dom! Räckte med att bara ta vatten så blev dom som "nya". Så vaxning tycker jag du ska köra på!


Vaxar också mina fälgar på 940:in och det är som BADGUY säger det blir mycket enklare att hålla rena så det rekommenderas


Jag har lagt på fireglaze (Lackskydd)på mina har funkar skit bra. Funkar nog lika bra med vax skulle jag tro.


Sonax fälg lackförsegling(Nano Pro Cover heter den om jag minns rätt) Kostar kanske tvåhundra kronor, men det är fans värt alla pengarna, det håller och håller tvätt efter tvätt. Vattnet pärlar sig varje gång, mkt lättare att rengöra också och det räckar till ungefär 8-10 fälgar beroende på utseende samt storlek. Kan bara rekommendera denna produkt!


då kan den flaskan inte va stor? bättre o köpa en flaska fireglaze isf. räcker till ca 8 bilar. och håller i 12-18 månader.


Jag har inte hunnit montera mina fälgar än, och dem fick sig Meguiar´s nya sprayvax Ultimate Quick Wax, blev grymt bra och drog fram det där sista i glans som fattades... rekomenderar vaxet starkt!!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka