Nylackad bil. Vad göra nu för hålla den fin?

Hej, Har precis fått tillbaka min bil efter en omlackering av hela bilen. Hur gör jag nu för att hålla lacken i bästa skick framledes ? Jag tänker på lackförsegling, ditec/mr cap program etc etc... När kan man börja tvätta och vaxa bilen? bör visst gå en tid har jag förstått? En vän har sagt att Mequiers (stavning) produkter är bra. Finns det någon nätbutik som håller vettiga priser? tackar tackar



Svar på inlägget: Nylackad bil. Vad göra nu för hålla den fin?



Tvätta bilen kan du göra ganska nära inpå , du kan ju undvika starka medel till en början. Sedan att lägga lackskydd bör du använda ett lackskydd som andas, så att lacken får härda ordentligt. Ditecs behandling ska gå att göra på en nylackad bil så vitt jag vet. Prorecond.se är rktigt bra att göra med, säljer dock inte meguairs.


ska beställa lite meguiars prylar i slutet på nästa vecka ,maila om vad du vill ha så löser jag det åt dig, vr6turbo@live.se själv så e jag grymt nöjd med deras rubbing 105 samt den finare polischen 205 ,även deras trissor e sjukt bra kvalite på och håller länge


Håller med dig.. sjukt bra grejer... även deras lackskydd funkar fint 21 an skall du lägga nått på en absolut nylackad bil skall du lägga... DITEC kostar lite men det är välvärt det och du har igen pengarna.


PeterPan: DITEC är inte ett dugg bättre än MrCrap, BVS elelr någon annan firma med "flashigt namn". Det handlar mer om underarbetet och personen som lägger skyddet. Sök efter en firma med BRA RYKTE framför en firma med "tufft namn" så blir du säkerligen nöjd med ditt lackskydd.


Instämmer. Fått göra om åtskilliga bilar som kommit från Ditec här omkring. Menar inte tala om om själva Ditec, men att höja dom till skyarna som många gör är väl kanske inte heller helt rätt. Är ju som ex. NikeMan nämnde, personen bakom polermaskinen som gör jobbet i första hand, sedan medlerna.


Tack för svaren. Ok, så hur tidigt efter lackering kan jag lägga på ett lackskydd? Har köpt Fireglaze som jag vill lägga på innan vintern. Nån som vet om det finns någon websida/forum som enbart handlar om lack/skötsel osv?


2-3 månader skulle jag vilja påstå.


skulle nog säga minst 2 månader samt att du polerare bilen osv innan du lägger så du får bort alla små skråmor som upp kommit under tiden ..


Skumt, när jag hämtade min nya huv på VW så sa han att jag kunde lackskydda den efter någon vecka bara för de nya lackerna inte fungerar som de gjorde förr med härdning osv.





Varför inte fråga lackeraren som vet vad han har använt för material och borde veta när det går att behandla lacken.


det tar ca en vecka för att alla lösningsmedel att gå ur lacken så efter två veckor kan du lackförsegla bilen utan problem


allt beror på hur man lackerat den o var. garage lack skulle då iaf jag vänta en stund innan . då dom oftast bara torkar i rums temp ...



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka