Lackera hela bilen!

Hej! Jag ska hellackera min bil och undrar hur man gör med förarbetet och även under själva lackjobbet. Jag har inga rosthål enbart lacksläp där plåten syns och där har jag även ytrost. Men sedan har jag även ställen där det är riktigt fin metalliclack och då undrar jag om det räcker med att matta ner med hjälp av vanligt sandpapper där det är bra lack och använda det som grundlack, eller det kanske kommer släppa efter något år bara? Men där det är lacksläpp ska man slipa med maskin eller för hand och ska man pensla eller spruta på grundlacken därefter? Behöver i stort sett alla hjälp jag kan få inför mitt lackarbete speciellt när jag inte hittar någon fakta bok på biblioteket eller någon vettig hemsida. Tanken är att det ska bli guldmetallic som det är nu!



Svar på inlägget: Lackera hela bilen!



om det är orginal lacken du menar så kan du matta ner bilen så slipper du använda grundlack, också slipar du plåtent på de ställen lacken släppt och grundar på dom ställena, är den omlackad en gång så rekomenderar jag att slipa ner lacken och grunda hela bilen..


Ska jag pensla på grundlacken eller ska det sprutas det med?


Jag hade sprayat... Känns lättare att få det jämntjockt och går garanterat snabbare än att pensla..


Slipa med sandpapper eller med maskin=)? Jag 100 procentig amatör så jag kommer behöva all hjälp jag kan få:P.


köp en exenterslip spelar ingen roll vilket märke inga papper under 320 iaf om du bara ska matta lacken. slipgrunden lägger du med lackspruta,, pensla kan det synas genom då lacken kommer på. beroende om du rollar lr sprutar bilen förarbetet e det viktigtaste låt det hellre ta två tre kvällar mer o slippa uppenbara små missar som du ångrar sen


Mitt stora problem är att jag kommer stå ute och slipa ner till plåten därför måste jag jobba snabbt och under en torr dag... alternativt att jag frågar skolan om jag kan ta in bilen i ett garage tillfälligt bara för slipningen och grundlacken. Har ingen större lust att få rostskador. Så du rekomenderar spraya på grundlacken?


Är det din Volvo 164E som du ska måla om? Tänk på det att resultatet kommer troligen aldrig bli lika bra som fabrik, speciellt inte om det är första gången. Jag hade fixat rosten vilket är jämförelsevis mycket lättare. Vad är det för fel på lacken i övrigt förutom ytrost?


Du har inget fordonsgymnasium i närheten med lackutbildning? lämna in den där. kommer bli mycket bättre än du ska göra det själv ute. inte så dyrt heller eftersom du betalar bara för materialet.


jag slipade o spacklade hela bilen min utomhus köpte Grundfärg från en lackerare o sprayade på slipade ner rinningar o andra deffekter som lätt kan bli. skulle nog helst av egen erfarenhet göra det inomhus . då har du bra belysning o värme iaf. :





en fråga med detta, Hur kallt får det vara för att måla??


Slipa alltid med klossar! Slipa med 400papper innan lack det gjorde jag å det syns inga sliprepor nu när lacken e lagd. Köp en praimer å lägg på hela bilen så blir det inga nyans skillnader för dig! mellan slipa primern med 400papper sen kan du använda fönsterputs å torka av allt så det blir rent! Efter fönsterputsen använder du klibbduk precis innan lack. Nu när du ska lackera så ska du spruta på en dimma med färgen över hela bilen för då kan du lägga lite tjockare med färg utan att få rinningar. Använd en vettig spruta! En stor kompressor eller rättare sagt en med så stor tank som möjligt för jämnare tryck i sprutan! Lycka till


Det är mycket riktigt min 164'a som ska lackeras och det ska göras som projektarbete.. Det är mer än bara ytrost.. Den är dålig i lacken på hela bakdelen av bilen (bakskärmar samt bagagelucka). Det är inte snyggt för fem öre. Sjäva slipningen gör jag på gården och grannen har en lackbox där jag har tänkt lackera bilen. Men visst har jag haft funderingar på att lämna bilen till gymnasieskolan jag går på, men då blir det inget projektarbete av det hela som jag har tänkt. Men visst det blir bättre.


Vilket ska man lägga på allra först, slipgrunden eller grundlacken?


http://www.300power.com/forum/index.php?topic=4021.0 /Tommy.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka