Biltemas wax och polish?

Köpte biltemas wax samt polish http://www.biltema.se/products/product. . emId=93479 http://www.biltema.se/products/product. . emId=83068 Innan jag börjar använda dem, är det något vettigt jag köpt?



Svar på inlägget: Biltemas wax och polish?



Beror på vad du är ute efter, är du ute efter lång hållbarhet så har du köpt fel grejor om man säger så


Tycker att det är helt ok för det priset, men visst finns det bättre.


Hållbarhet är inget jag letar efter just nu, mer något som håller för en stund iaf Lacker är rätt kass som den är, har lite lacklagningar här och där. Kändes som biltemas var bra att börja med iaf. så man lär sig. Har ju planer på att lacka om bilen ifall jag hittar någon som gör det till ett bra pris.


håller för studen gör det, men det är ingen lång stund Annars kan jag tipsa dig om sonax produkter då. Någon 10:a dyrare men mycket bättre


Hållbarheten på Sonax hårdvax ligger på 1 månad ungefär i hållbarhetsväg. Jag e dock något kräsen så heh.


Förstår inte varför man inte bara köper typ lackskyddspaketen från ProRecond direkt istället. Räknat till hur mycket medlena räcker till så blir det billigare, eller samma pris, som att köra på produkter från din lokala mack. Gå ihop ett gäng om man tycker det är mkt pengar, tusen spänn så har ni polermedel till 30 poleringar och kan lackskydda upp mot 5 bilar med samma lackskyddsflaska. Och så får du ett bättre resultat och hållbarhet (behöver ju inte göra de 2 gånger per år som med "vanligt" vax), but hey that's me


aa, det är ju definitivt inte bäst men mycket bättre än Biltemas. Det är mina erfarenheter av det iallafall


Kan inget annat än hålla med, du vinner så mycket tid & pengar på att köpa ett paket därifrån istället, + en maskin från biltema är ju inte helt fel heller. Sen så räcker fireglaze till rätt mycket mer än till 5 bilar såvida man inte överdoserar tokmycket . Har hört den kan räcka till 15 bilar men 10 bilar låter rimligt iallfall.


1 månad?? Jag använder mig ALLTID av sonax produkter och tykcer det är kanon, och om ditt hårdvax bara håller en månad, vad tvättar du med då?? Autosol och stålborste eller? Mvh





Va ett tag sen nu men jag polerade först med medlet som är rekommenderat innan hårdvaxet, efter ca 1 månad (2 tvättar) med vanlig slang och svamp så va lacken precis som innan.


EN avfettning och sen är sonax hårdvax ett minne blott.


har själv provat dessa yvå sorter fast i hop med hård Wax fungerar och duger med tanke på priset men själv föredrar jag lahegas No.1 serie


"innehåller silikon" Det är det sista man vill ha på bilen, iaf jag.


Det i sig, talar för vilket skit ett medel är som innehåller silikon! Sen ett annat problem, lycka till att hitta en lackerare om lackeraren får reda på det ligger silikon på bilen!


Detta blir lite Off-Topic men jag har förstått att silikon inte är bra att ha på lacken om man ska lackera om. Men finns det inte något sätt att få bort det på? om man slipar ner all lack. Borde det inte försvinna då? Finns det inte något medel som löser upp det?


Silikon är det sista man ska använda på bilen över huvudtaget. Då silikonen frigörs oh kan hamna överallt på bilen. Går inte att slipa bort, då slipar man bara in silikonen djupare i lacken. Går att tvätta bort med silikoninferner. Frågan som lackerare är bara, är det värt att riskera silikon i lackboxen, för ett lackjobbs skull. Problemet är att, kommer silikonen in i lackboxen så är risken att silikonen fortsätter frigöras flera lackjobb efteråt. Mkt merjobb utan en krona i tillägg Jag har ibland tackat nej till bilar som kommit in med silikon på bilen. Är helt enkelt inte värt besväret OCH risken.


Men du har väl inte metallic lack på din ? eftersom solida lacker gärna blir oxiderade snabbt igen efter man vaxat dom så är det väl kanske inte så konstigt att det blir som innnan igen Sen är väl kanske inte sonax det bästa i vilket fall som helst.... mvh


Bilen som jag använde Sonax Hårdvax på (ett bra tag sen nu dock) va faktiskt vindröd metallic så inte ens de är en ursäkt . På Volvon är det Fireglaze som gäller när det kommer till lackskydd.


jaha,okej hur är fireglaze att jobba med? har aldrig använt det men funderar starkt på att köpa det ...just nu kör jag med Smartabs hårdvax, och det funkar faktiskt förhållandevis bra=)



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka