Avställning-Tänka på?

Jag hade behållit batterikablarna på, av samma anledning som Darkie säger. Ett larm kan tappa kodningen till fjärrarna. En motorstyrbox kan tappa adapteringen, vilket gör att bilen kan gå tokslött första 5-20 milen innan den "lärt sej" vad den går på för bränsle/temp/etc sen till våren när du ställer på igen osv.. Min skyline kommer få stå med batteriladdare inkopplad, iövrigt precis som jag ställer in den varje kväll under säsong när den används. Men ställ bilen torrt i varmgarage bara så e det bara att låta den stå rakt upp och ner.



Svar på inlägget: Avställning-Tänka på?



När jag hade Pontiacen och ställde av den så hade jag en torrboll i kupén för att minska mängden fukt. Ctek-laddare till batteriet, hade den på pallbockar ett år men skippade det sen för däcken går till sig efter en stunds körning när tar fram den på våren. Jag ser ingen mening med att starta bilen lite då och då, låt den vara, den klarar sig fint själv. Står den i kallgarage så blir det en kallstart varje gång du ska ha igång den och beroende på hur kallt det är så är inte det speciellt nyttigt (om du nu är rädd om bilen). Byt oljan till våren. Om du ändå byter varje år så vore det otroligt om den är så skitig att motorn tar skada under avställningen.


Nae men läste någonstans att de va någonting, kanske sotavlagringar o kemikalier som kan ärja på delarna i motorn, hur? de vetefan...


Tackar så mycke för alla svar o tips! Mvh Simon


Jag skulle definitivt serva bilen innan avställning. Sen om du får för dig att starta den, åk då en sväng så att den blir genomvarm.


Tack! Ja ska iaf byta oljan, kommer till o starta den 1 gång i månaden ungefär, kommer låta den stå i 30-60min så den blir riktigt varm, kommer gasa o hålla den på ca 2k varv så den får jobba lite Mvh Simon


Många säger att man skall tanka bilen full innan avställning pga risken för kondens i tanken!


Alltså, Starta inte bilen i onödan under tiden den står avställd. Kallstarter sliter mer på motorn än om den får stå kall hela vintern. Serva bilen innan avställning, pumpa däcken (lågprofil, typ 4-5 kg) och investera i en underhållsladdare (typ c-tek) och eventuellt en torrboll invändigt.


Det är bra om man har ett garage där de är mycket temperatur skillnad, tex ett varmgarage som portarna slås öppna rätt ofta så kyla drar in, de är boven till vatten i bensinen. just4fun: De är helt rätt att oljan fräter, det bästa är att byta innan du ställer in. men å andra sidan kan man ju ifrågasätta graden av frätning eller hur? byter man olja inför varje säsong så lär motorn inte va speciellt skitig kanske, tolkningsfråga . Om du ska varmköra bilen under vintern så glöm inte heller att sätta på AC och låta den gå enstund oxå så de blir lite circulation i systemet.


Ok, de låter mycket intressant ska göra de som du råder Tack! Mvh Simon





Ok tackar! Nae ja vet inte om de behövs att byta olja... Byta olja för ca 60mil sedan, o bytade e fredags, då ja hällde i en flaska motorrengöring (ENGINE FLUSH) o sedan i med ny olja... Kanske inte behövs som du säger. Tack! Mvh Simon


Joo de ska ja göra Tack! Mvh Simon



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka