Rostskydd på sprayburk, kan jag använda det på skärmkanter m.m?

Köpte på OK idag rostskydd på sprayburk, på bruksanvisningen står det såhär " Corrostabil hålrumsvätska är en lättflytande och krypande vätska lämplig för rostskydd av hålrum som balkar, dörrar, trösklar m.m. Man ska alltså ta bort plastproppar och spruta in i nå hål i dörrar o.s.v? men funkar det inte att bara sprya runt på skärmkanten lite lätt? alltså inte i nå hål..?



Svar på inlägget: Rostskydd på sprayburk, kan jag använda det på skärmkanter m.m?



Det funkar, men det blir lite "tektylaktigt" när det stelnar. Så det blir kanske inte så snyggt på skärmkanten efteråt


Jag sprutar på hagmans carosol & sen tjockflytande hagmans F40 för att sedan spruta på bättringsfärg på skärmkanterna därbak. Inget man lägger märke till och det skyddar väldigt bra, så ja det är nog inga problem, färgen går ihop med hjulhuset så man ser det inte.


tektylaktigt? hur blir de då? då är de ingen idé å lägga på sånt om de blir fult efteråt tänkte ju ha det på kanterna runt om bilen, lunder lister, kanterna på huven,skuffen.. o.s.v..


ok, men ja tänkte bara ha på denna rostskyddsspray.. inge mer, det är ju ingen färg.. de är ju genom skinligt och tänkte ha runt om på bilens kanter så som huv, skuff m.m.. tänkte om de blir fula märken på lacken av sprayen?


Okej jag e inte säker på om jag har fattat rätt men är det den sprayen jag tänker på och även den volvo 740an troligen tänker på så är den genomskilnig eller svagt brunaktig när du sprutar i den och sedan får den tektylens egenskaper och färg när den stelnar. Så ska du ha den på insidan där det redan är tektyl så syns det inte men om du sprayar på utsidan uppepå lacken så kommer det att synas. Mitt tipps är att testa lite i ett hjulhus så ser du vad jag menar.


jaså ok, ja jag spruta ner 740in ska ändå skrotas så ska ut nu och kika om det syns något.. men vet ändå inte om ja törs göra det på 200an vad för finns andra alternativ då? som man kan ha på lacken.. och endast en behandling.. och inte 3 st olika medel man ska ha på..


Såg du skulle ha på kanter, huven skärmkanter osv. Ska du måla på rost?


näe det är inge rost där ja ska spraya.. förebyggande syfte bara men va ut och kolla och kände lite, de va som en fetting hinna.. som gjorde att lacken såg lite mattare ut.. så skippar sprayburken på lacken.. finns det något annat man kan ta istället?


Tyckte du sa att du skulle skrota den? Ja okej är det endast förebyggande syfte så kan du lägga på hammarlack, kommer skydda lacken som är under mot det mesta och då får du allt i en behandling.





Jo men jag använde den som testbil, ska ha på 200an egentligen.. så testar ju först på 740in hammarlack? ja vill ju inte måla på bilen med färg.. finns det absolut inget enkelt medel på sprayburk som man bara sprayar på skärmen och lite överallt så lägger det sig och inte gör nå märke av sig?..


Grejen med hammarlack är ju att det är ett rostskydd och inte bara en vanlig färg. Rostskydd på sprayburk är ju också en färg i sig självt. Dom flesta rostskydden annars brukar bli klistriga, dom är gjorda för antingen hålrum eller för att underedsmassa ska ligga ovanpå.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka