Lahega bananvax

Som Bramstedt säger. Håller upp till 6 månader om man gör rätt! Vilket då gäller att göra ett bra grundarbete som leder till ett bättre och mer hållbart resultat. Mvh Stefan



Svar på inlägget: Lahega bananvax



och hur kan göra rätt/fel???


Ja låt oss säga att lacken är i dåligt skick, tex ganska oxiderad och du struntar i att rubba lacken och slänger på bananawax över det... Då är det ganska uppenbart att det blir ett dåligt resultat, samt en dålig hållbarhet. Ett bra grundarbete leder till ett mer hållbart och bättre resultat. Sen beror det även på vad du använder för medel när du tvättar, även om bilen är i toppskick. Kör du med tex herobiol-avfettning (kallavfettning) eller värre medel så lär skyddet försvinna ganska snabbt. Använd hellre alkalisk avfettning under vår och sommar, då den är snällare/mildare.


sen så behöver inte avfettning vara en standardpolicy vid biltvätt Använder man det inte alls så håller ju all vax osv mycket bättre. Kör me något hyfsat milt schampo som tillexempel Sonax glansschampo och sedan någon försegling eller vax på redan bra lack och det fixar sig.


Håller helt klart med! Jobbar själv med rekonditionering dagar igenom och vi använder "bananvaxet" på de flesta bilarna. Håller grymt bra, 6-8 månader håller det om man sköter lacken. Håller väl max en månad om man kör bilen i maskintvätt, men det "kan" ge vita fläckar på gummilister. Tejpa in lister ifall om att..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka