Vet nån hur man får bort mögel ur bilen och hur man gör för att det inte ska komma tillbaka?

Hej, som Ämne. Bra tips?



Svar på inlägget: Vet nån hur man får bort mögel ur bilen och hur man gör för att det inte ska komma tillbaka?



Var är möglet i bilen? Och vad är det för material det växer på? /Sanerare med inriktning på mögel och fukt teknik;)


lite var stans, säten, bälten, panel osv... då kan du ju denna grej;)


Köp en torrboll och ställ in i bilen. Om bilen står i varmgarage kan du länmna rutorna öppna litegrann. Om det gäller vinterförvaring alltså.


Okej, Då gör du så här:Åk till en färg butik, förslagsvis colorama. Köp där en flaska natrium. I jobbet köper jag bara 5 liters dunkar men det finns säkert mindre, du kommer bara behöva ca 0,5 liter. För att sedan andvända natrium bör du ha:Gummihandskar Lång tröja/byxor som du inte är rädd om(blir missfärgade av minsta stänk) Helst en halv eller heltäckande mask med gas filter (det går utan om du är i ute med öppna dörrar och är försiktig) Skydds glasögon Och undvik att andas in ångor när behållaren öppnas! För att lägga på är det enklast att använda en sprayflaska(sån som man ofta har till t.ex fönster puts) Spraya på ganska rikligt på mögel angreppen, vänta 20 min och ta sedan vanfritt alkaliskt regörings medel i en hink med vatten och regör med en trasa till det blir rent:) Har du tillgång till en matt tvätt till säten och liknande är det att rekommendera. Några frogor:)?


Och anledningen till möglet är lite svårt att veta när man sitter här, men på nått sätt blir det ju fuktigt i bilen. Har den stått länge?


grejen är att jag har ett projekt på g med en bil som stått på ett betonggolv i en lada ett tag. Så ett varmgarage är det inte direkt, kallt men torrt... funkar torrbollar bra då?


Borde inte det man sprayar på bli missfärgat då också? Själv skulle jag inte våga använda en mögelangripen bil. De där sporerna är inte att leka med.


okej låter ju bra! men blir lite funders då du säger att det missfärgar kläder, gör det inte det med bilklädsel, panel och bälte då med?


maco vi tänkte lika du o jag





Jo det är därför han ska använda matt tvätt på säten och liknande. Ett bra medel till sätena är Bluefoam som finns hos autosmart. Tvättar han bort möglet och städar hela bilen och vädrar en haltimma har han inga mögelsporer kvar. I den mängden är dom inte farliga, det är skillnad om man bor i ett hus med kraftig mögel mögel växt i. Svårt att avgöra detta om man inte jobbar med det men om man känner mögel lukt,det är då börjar det bli farligt.


tack så mkt, ska försöka mig på det då!


så att jag var lite otydlig med de:P ja är nog lite trött ikväll;) men tyg missfärgas, så natriumet använder du inte på tyg.


Om du vill kan du ju pröva att tvätta bort det med regörings medel först, kommer det tillbaka kan du gå på med natrium. Och ja en torrboll borde hjälpa om den ska fortsätta att stå ett tag:)


Vart köper jag torrbollar då? Läste i ett forum att biltema har fast hitta inget där, vet nån en butik på rak arm så slipper jag åka runt o chansa?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka