Lackförsegling.

Jag äger en Volvo 854 -94, grå metallic. Jag har lackat om huven och skall i veckan lacka om höger framskärm. Jag skall i stort sätt lacka om hela bilen under vintern. Tar del för del för att lacken är jätte fin och ingen rost, men finns jätte små skador som lacksläpp och lite lackstift lagningar, så gör om hela bilen istället. Jag funderar dock på att lackförsegla bilen nu, när jag bara gjort huven och skärmen, för säkerhetsskull. Sedan gör jag det igen i vår när hela bilen är klar. Mina frågor är; 1, Hur länge skall jag vänta med att göra lackförsegling efter lack? 2, Är det skadligt, svårt, blir dåligt resultat, etc att göra det 2 gånger på kortare tid, eller är det bara positivt? Självklart skall jag inte göra själv, som det kanske verkar, skall lämna det till en kille som en kompis känner som jobbat med detta, vill bara dubbelkolla och vara lite påläst. Tack!



Svar på inlägget: Lackförsegling.



Låter som onödigt jobb, bättre att göra det när bilen är lackerad. Varför lackar man en bil i omgångar och inte hela på engång, resultatet borde ju bli bättre.


På grund av att det var sjukt mycket stenskott på huven, sedan så är det en liten bubbla på höger skärmkant, så tar den också. Sedan har jag inte råd, att göra allt på en gång, och han som lackar, har fullt upp också, så vi gör det i omgångar. Tycker det blir väldigt bra!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka