En lördag i garaget med 2 Bilar och SmartWax

Jag sticker för tillfället ut hakan o säger att jag idag har Sveriges blankaste bil !!! Det började med en ledsen Subba .. hon var smutsig och har så vart ett längre tag... Den forna glansens och avrinningens-dagar var förbi... Lite schampo på det ... Skummade på bra... Vi använde dessa produkter samt SmartSealant. Resultatet blev över förväntan .. vad ska man säga? Sinnessjukt bra :jeps Körde med denna maskinen... Det var Peter som gjorde jobbet på Subban, så jag kan inte ta åt mig äran Jag snodde en fälg från Whacker för att prova RimWax och SmartGel Så här såg det ut FÖRE: Å så EFTER: Bilderna ljuger lite då det var mer glans, betydligt mer glans efter RimWax. Det var väldigt lättarbetat och perfekt för en fälg som denna, som är en "deep lip" fälg. Jag är däckglans beroende, något hemskt beroende ... så att min man tycker att jag "kladdar för mycket". Så i vanliga fall lägger jag alltid extra lager för bästa resultat även dagen efter... Denna gel försökte jag att applicera med både svamp & fiberduk men materialet sög upp snabbt och jag hann inte få på mängden som jag ville ha på däcken! Den tog tid att få på för att jag skulle bli nöjd, men när den väl satt där var det en fröjd för ögat. Jag skulle inte använda den i en verksamhet där det är en kamp om tiden. Men för utställning, ja då vill jag säga att det är denna som gäller alla dagar i veckan! Sen kom vi till den roliga delen, Whacker baklucka (berätta inte för han hur repig den var, så blir han ledsen .. han tycker den är jättefin :p ) Peter använde maskinen med gula pads samt SmartPolish och Finishing Glaze från SmartWax Proffsserie. Den övre högra delen är SmartPolish och nedre högra SmartGlaze. Blev ingen större skillnad på dessa. Det ända man kunde ana vara att Polishen gav aningen mindre glans. Även ytan var annorlunda då Polishen var sträv medan Glaze gav väldigt glatt yta. Men när SmartWax var lagt ovanpå var det ingen skillnad mellan dessa Sen för att inte lämna bakluckan helt misshandlad tog jag en lila padd, och för hand la på SmartWax(vänstra sidan)... Blev lite bättre än första resultatet med Dr.jekyll/Mr.hyde Alltid kul att leka lite !!Svar på inlägget: En lördag i garaget med 2 Bilar och SmartWaxFina bilder! och roligt att se effekterna av behandlingen! Thumbs up!


Fin glans på subban, men på bakluckan måste jag krittisera lite. Om det var proffsserien du använde vill jag inte se vilket resultat man får med den lite sämmre serien. Kanske skulle vara dags att testa lite riktiga produkter och kanske gå en ordentlig kurs? Du kan få bort reporna till 100% Annars är det kul att ni håller på:)


Tack Matte för ditt svar, Peter är proffs så han behöver ingen kurs Planen var att ta en riktigt risig baklucka för att se hur medlena fungerade... Planen var inte att få den repfri som du verkar tro ... För då hade vi gått på med Smarwax Power Cut & Cutting Polish... Nu var tanken att prova funktionen på några av medlen och vi är mycket nöjda med resultatet. Men tack för din kommentar!


grymt bra Är den maskinen lätt att jobba med eller? Har funderat på att införskaffa mig en sådan


Ska bli skoj och se vad du tycker om smartwax sen . har inte testat de själv . kan dock utmana dig Opel Manta orginal lack -87


Det är helt Ok, den gör sitt jobb bra ... Men det märks att det är en "Billigare maskin"


var köpte du dom här produkterna ? blev jäkligt bra


Här finns info om produkterna: www.smartwax.se Prislista: (Nu 12% rabatt innan Jul) http://bilvardsforum.se/viewtopic.php?f=40&t=1372 Jag är väldigt nöjd med resultatet, har aldrig tidigare vart så nöjd med djupet eller glansen av en produkt ... å jag är väldigt kinkig


fota gärna nära med en lampa också så man får se resultatet,

Hade tyvärr ingen att tillgå, men försökte med blixten på samma sätt som på bakluckan men var omöjligt att få fokus... För blankt...


Okej! Äsch, man är ju bara amatör så inga värstinggrejer behövs ju Kan lika gärna fråga dig då du verkar rätt insatt i bilvårdens värld! Jag har två bilar att polera upp, varav en av dom har en riktigt sliten lack men jag ser ändå att den kan räddas! Jag vann lite vax förra året, Simoniz heter det och var det bästa vaxet enligt bilsport(?) 2008. Men vad behöver jag före vaxet för att lyckas få ytan till att återgå till normalt? Gärna valda prylar från de du länkade, priserna är ju helt okej!


Tack för att du frågar men jag ska vara ärlig ... Det är omöjligt att gissa sig fram till vad du kommer att behöva även om jag vill hjälpa dig. Det kan behöva ett polermedel och det kan komma att behövas en 3-stegs polering om det är riktigt illa, och då har jag svårt att se att du kan klara det själv med ett bra resultat ... Du har ingen i närheten som kan titta på lackerna?


Jag fick ett bättre resultat än ett sk. "proffs" Ett proffs som vi amatörer inte kan köpa saker ifrån för att vi inte kan hantera produkterna Så poleringen i sig är inget problem tror jag, bara produkterna som är bekymret. Jag får ta och hitta någon go gubbe som kan bjussa på något gött tips.! tack


Det är bara dumt att chansa, för det är stor risk att du köper medel som är för svaga eller medel som du inte behöver, dvs pengar kastade i sjön o sånt gillar vi ju inte .. Man behöver titta på lacken för att kunna ge en korrekt bedömning av vad du behöver(med tanke på det du skrev). Kan tipsa om http://bilvardsforum.se/forum.php där det finns mycket matnyttigt för oss som gillar att polera!


Tycker faktiskt du överdriver lite just nu. Klart han ska få testa göra det själv, så länge han undviker tyngre grejor och börjar jobba sig uppåt och sakta lär sig. Att aldrig testa leder ju inte till ett skit. Mvh. David.


Med tanke på vad han skrev, så hade jag velat se den innan jag rekommenderar något. Att tipsa om tyngre produkter och 3-stegs polering är inget jag skulle säga åt någon att göra för första gången utan någon vid sidan om som kan ge råd så att man kan lära sig ... Är lätta att sabba en lack tyvärr om man gör del... (edit... Better Safe then Sorry )


Att han börjar med t.ex Power Finish eller 3M Extrafine med dubbelhuvad maskin är ju ingen fara. Finns ju få lacker som inte kräver den typen av polermedel. Skulle han sen satsa på lite hårdare trissor till nått utav dessa medel så lär han bli mer än nöjd gällande repborttagning, oavsett om det är repor kvar eller inte. För fint medel kan man i regel inte köpa då det alltid behövs till nått, har man tid och lust kan man ju polera ett varv till med finare medel för att höja glanstalet lite. Man kan inte förstöra lacken med en dubbeltrissig maskin från t.ex Lahega, du får fan somna på maskinen och låta den stå på i par timmar för att nått ska hända. Sen vet inte jag om du helt enkelt är för okunnig inom området för att kunna ge tips, isf är det en bättre anledning att säga till honom. Mvh. David.


Visst hade jag kunnat rekommendera 3M Extrafine eller den från vårat sortiment Smartpolish ... Men det kommer med all sannolikhet inte att räcka i det här fallet ... Att sitta och gissa vad som kan behövas på en lack som beskrivs som "riktigt sliten lack" ser jag som oprofessionellt ... man behöver se lacken för att kunna ge några vettiga tips och råd ...


Snygg reklam du fått in för "erat" sortiment ni ska använda. Det kallar jag för smygreklam av rang Hur som helst så låter det ändå spännande. Aldrig hört talas om Smartwax tidigare. Jag har precis blivit vän med PPS lackskydd och dess underbara avrinning. Hur står sig Smartvax mot detta? Vattna Subban och filma så vi får se!!!Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka