Polera bort tvättrepor enklast?

Tjo! Eftersom man saknar ork till att polera bilen nu på vintern så har den dragit på sig rejält med tvättrepor nu under hösten/vintern, så hur polerar jag enklast bort tvättreporna och med vilket medel? polermaskin har jag inte råd med just nu så det får bli för handSvar på inlägget: Polera bort tvättrepor enklast?rekommdenderar ändå att köpa en poleringsmaskin från biltema med dubbla polerdiskar för 299kr.. Kan säga att den är mycket bra. Du kommer aldrig få bort tvättreporna för hand. rekommenderar även Lahegas grova produkter + deras bananvax.. som lackskydd kör jag själv med Fireglaze.


Okej, tycker maskinerna med dubbla trissor verkar så jäkla klumpiga! men jag får väl kika efter en polermaskin lite senare i framtiden när ekonomin ordnar upp sig!


Någon som testat denna polermaskin? Såvitt jag hört ska den vara riktigt bra och vara jämförbar med dyrare maskiner! http://www.verktygsboden.se/?id=77877


Den ser exakt likadan ut som den i biltema. jag köptde biltemas dyraste, den fungerar faktiskt bra..


Vad tar dem på biltema då?


Fast om du ska bli av med reporna så får du offra dig lite faktiskt Jag rekommenderar denna, http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=363 trissor ingår. Sen ett meduim rubbing medel och så något lättare för att sen avsluta med ett vax... Sen borde du vara hemma


Vax på vintern är ju totalt meningslöst, några avfettningar och sen är det borta. Har man råd att köpa vax har man råd att köpa ett bättre lackskydd också. Mvh. David.


800watt är inte mycke o hänga i granen då masin aldrig kommer att orka o hålla gämna varvtal när du får medel på trissan... det blir varmt så kommer det smeta... du bör komma över 1200 watt och varvtalsreglering... har aldrig testst denna men har biltemas liknande i garaget o den funkar väl men som sagt lite watt och sen har den ingen mjukstart...


Ge er inte på dessa enkeltrisse maskiner då risken är stor att ni bränner lacken eller skadar på annat sätt. Köp istället Biltemas eller Clas Ohlssons dubbel-trisse maskiner som fungerar alldeles ypperligt att fräsha upp sin bil med. Mediumhårda trissor (gula medium eller orangea "sprängda" rekommenderas). Sen 3M Fast Cut+ som polermedel för att sedan lägga ett lackskydd typ FireGlaze. Använd INTE "wax" som Jill skrev för det är borta med en tvätt eller två om du använder avfettning (vilket man bör göra vintertid!!).

499kr


Kanske får inhandla en dubbeltrissad från biltema trots allt..!


Mitt vax sitter utan problem Men självfallet är lackskydd bra att lägga .. ingen som har sagt något annat!


PRoblemet med dubbeltrissiga oscillerande är att dem inte får bort grövre repor.


Om du har en Biltema maskin eller Lahegas Autorange, så kan jag till viss del förstå att du tycker att man inte får bort reporna... Annars är det nog så att man valt fel medel eller jobbar på fel sätt ... En Top Tool är i princip, den enda maskinen en riktig rekondare behöver. Enkeltrissade är dock väldigt bra när man ska lägga vax ...tex...


Problemet är att du troligtvis inte:1. har så stor erfarenhet av dom olika maskinerna eller 2. inte har en aning om vad du pratar om. Dryg kommentar? Javisst. Men med en dubbeltrissig oscillerande maskin så får du bort 99.9% av bilens repor. Just i denna tråden handlade det dessutom om TVÄTTREPOR och där får du bort "allt" med en dubbeltrissig maskin. Man kan även få bort grövre repor som du säger - men risken är då Riktigt stor att man bränner lacken med en roterande enkeltrisse maskin om man inte har 110% koll på vad man gör... Så jag fattar inte varför du ens skriver om detta i denna tråden då det är HELT ointressant i sammanhanget.


Varför skulle en enkeltrissad maskin vara bättre att applicera vax med än en oscillerande dubbel-trissig maskin enligt dig?


Det märker du när du gör jobbet varje dag .. Snabbare och smidigare att dra på vax med en enkeltrissa Dubbeltrissan är bra vid polering i synnerhet.


Håller för dubbeltrissan från biltema ja me +++++ , funkar allatiders! detta fixade ja me en sådan: FÖRE:http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=622999 EFTER:http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=623003 duger fint som fan! / Danne


Snyggt !!Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka