Hur får man bort hästlukt!?

Tjena! har varit å kollar på en volvo 960 som jag är jäkligt sugen på..men som med allt så finns det ju lite minus! med denna bil så är det att dom som har ägt den innan har haft stall och hästar..det stinker i bilen.. hur får amn bort sådan lukt bäst? förutom att dammsuga å tvätta sätenan. vad ska jag använa för produkter? kmr lukten att försvinna? sen så vet jag inte om nästa fråga passar i detta forum men ställer den endå. Skinnet på dörrsidorna har släppt vid fönster listen i över kant på alla fyra dörrarna.. måste man klä om alla fyra elr kan det gå att bara sträcka ut skinnet igen? skulle vara mycket tacksam för svar! MvH TomasSvar på inlägget: Hur får man bort hästlukt!?Fixa rubriken.


kemtvätta alla sätena och tyg. dörrsidorna får du byta ut. det är ett tillverkningsfel (dom bytte lim)


Ett gammalt husmorsknep är att ställa in ett glas med ättika i bilen och låt det stå några dar. Ättika har en förmåga att dra åt sig lukter.


innan jag eventuellt skall köpa den så kommer bilen att helrecondas men vad jag har hört så är inte den firman vidare seriösa av sig..pappa sa att ättika va för "ciggarett lukt"..men kan kanske funka för detta endamål med:D tack så mkt för svar!


Hahahahaha!!! Hästlukt Xd


Hästlukt är fan värre än de mesta tycker jag. Du kan alltid ånga bilen ren. Och sen använda rengöringsmedel med dofter i. Alla rengöringsmedel luktar mycket bättre än häst.


hästlukt som luktar så gott...... ja det funkar med en hink med ättika i över natten


mm menar det..men om man vill sälja en bil tkr ialf jag att man inte har HÖ!!! kvar i bilen hrmm.. tack för alla svar! skall ta mig en funderare nu och kolla på nåra fler innan jag bestämmer mig!


Jag tror faktiskt att lukten kommer försvinna av sig själv sen är de väl hölukten du känner mest kanske?

En klase doftgranar löser alla bekymmer


en 30-40 tallar löser dina problem


Om den anser att den är värd det så finns det ju alltid ozon rengöring. Det är dock rätt dyrt om jag erinrar mig rätt.


En rejäl rengöring av allt, sen kör man ozon i bilen under ett dygn. Sen finns det INGEN lukt över huvud taget. Ozonet bryter ner alla syre molekyler, som lukten sitter i. Så efteråt är bilen HELT doftlös. Synd att du bor en bit bort, annars hade ja kunnat köra ozon i den för några hundra lappar.


okeej ozon? har för övrigt insett att bilen är för dyr för mig just nu så det blir ingen affär men alltid kul att lära sig något nytt:D så om någon e intresserad av en 960 95a som gått 17000 mil så kan jag tipsa om en!


Kemtvätta alla säten är en bra början som många sagt! När jag jobbade på Ditec så gjorde vi luktsaneringar. Vi slängde in en slags "rökmaskin" som tog död på all odör. Det var en snubbe som hade spillt ut räkor i hela baksätet i sin bil...det luktade fruktansvärt! Men efter saneringen luktade det iallafall inte räkor längre, men det luktade inte speciellt gott ändå...haha Röken har en väldigt speciell doft...jag gillar den inte!


Då var det troligen någon sorts "ozonmaskin" ni använde er utav. Lukten är lite stickande och luktar lite som åskväder brukar göra. Men eftersom ozonet oxiderar (tror jag att det heter) väldigt fort så bör lukten försvinna ganska omgående.


okeej:D när vi nu är inne på detta ämne med "ozon tvätt".. säljs det på typ burk elr är det bara firmor som har??


Det är mest värt att lämna in bilen på en firma. Har för mig att min chef sa att maskinen kostade väldigt många tusenlappar.


10-13000kr är de priset jag hört Men dom funkar jäkligt bra dom där plåtburkarnaBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka