Få bort listerna på bilen och klistret som är kvar under.

Har tagit bort listerna eftersom dom satt så dåligt och undrar hur jag ska få bort alla gamla klisterrester på lacken? Har tagit t-röd men hjälpte inte så mycket. Såg också att ägaren innan fixat listen så det var "superlim" yta på lacken och den är ju stenhård. Hur gör jag och vilka medel ska jag använda utan att skada lacken?Svar på inlägget: Få bort listerna på bilen och klistret som är kvar under.kallavfettning på lim resterna funkar oftast bra. på superlimmet vet jag inte riktigt...


Jo provat det, gick ju lite. Men superlimmet hände det inget med


Rakblads kniv o skrapa mkt mkt försiktigt. eller våtslipa bort det.


Vattenslipa bort det kommer ta ett bra tag innan man äns hunnit halvvägs.


Biltemas gummirondell kanske kan funka för dig? Stripesborttagare art.nr: 20-001 kostar hela 45kr värt ett försök!


Du kommer att få bort det med biltemas stripesborttagare, saken är bara den att du kan skada lacken väldigt lätt.


Hmmm superlim e nog inte så lätt att få bort vanli dubbelhäfatnde tejp funkar fint med stripes bortagaren eller labeloff. Men Superlim måste du nog tyvärr slipa bort. Superlimm e inte så jättesmart att använda på saker som skall kunna gå att ta bort igen.


Använd M600. Det tar bort klistret utan att skada lacken. Mvh Eva.


Köper en sånt då?

m600 är ett lack rengörings medel du säkert kan köpa via din billackerare


superlim brukar väl inte bli en tjock yta ju. rätta mig om jag har fel och om en list suttit över limmet så är det väl inget att bry sig om. Detta är väl inget bra idé om du har en jättefin bil men att ta en vass kniv eller nåt sådant och skrapa dän limmet, det går nog lätt. limmet är ju hårt men spricker lätt. kanske.


Uppdatering:P Fått bort allt kliser under listen nu, köpte det som tidigare sagts, Biltemas gummirondell. Gick bra, men lite lite superlim finns kvar. Funderar på att köra gummirondell på de? eller tror ni det skadar lacken? Alternativt lär väl vara att försöka polera bort det sista?


Hoppas verkligen inte du kört gummirondell fram tills nu, haha. Skämt åsido.. Du kan ju alltid pröva med den igen om du kan göra det försiktigt.. Polering går säkert men det lär ta tid..


Jag hade lite av samma problem på min bil med superlim då förra ägaren limmat fast ett emblem på bakluckan ( emblemet var en älg, hur man nu kan tycka de är snyggt?) iaf, först tog ja lite grövre sandpapper för att få bort de mesta. Sedan fortsatte jag med våtslipning med 400papper ändå upp till 2000. Efter det tog jag på lite rubbing och voila, jag kan inte ens se att de har varit där:)


Nej då, hade glömt bort tråden och tänkte avsluta den. Inte så kul att inte få svar hur det gick. men tror du inte gummirondellen biter på lacken? Det blev inga märken dör listen var men vågade inte att trycka den emot fullt ut.


Blir det inte märken efter att slipa i lacken? Eller är det bara jag som är grymt försiktig med lacken?


De blev ju lite sådär "frostig" yta eller vad man ska säga, men efter lite rubbing/polish/wax så försvann de helt:)


Jag ska ta bort alla små kromgrejer på bilen, och de flesta sitter me dubbelsidig tejp, läste mkt på amerikanska sidor om detta så jag beställde nått som heter "Goo Off" ska tydligen funka skitbra !


Berätta gärna efter du provatBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka