Polera bort repor i glas

Hej. Rutan på min bil är så jekla repig. Jag undrar om någon har några tips på hur man kan få bort/bättrar till reporna? Jag har kollat på flera olika polerings medel och även testat en del "Compunds" men det verkar inte hjälpa. Har tillgång till en polerings maskin.



Svar på inlägget: Polera bort repor i glas



Gör ett test! ta en bit glas (som ändå är skräp) och gör en repa. Ta sedan och slipa med 600 papper och se om du "rår på" repan. Gick det bra/lätt gör en ny repa på en ny bit och se om du fixar att slipa ner repan med ett finare papper (p1000?) När du hittat ett bra utgångsläge så är det bara att gå på finare och finare så dom grövre reporna försvinner. Tillslut är du uppe på 2000 eller 3000 då kanske polermedlet biter...


Ok. Ska prova med papper då Tack för tipset


testa 3M glaspolish!


Ah så det finns polish med lite mer "ork" för glas, najs!


Jag har sökt som en dåre efter glas polish! Antar att jag söker helt fel. Söker mest på "gubbäfferer" så som Jula, Biltema och clasohlson när det gäller förbruknings varor. Får hitta någon polish avsedd för glas. Du vet ingen butik som säljer? Tänker mest på internet butiker :p


http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=219


Tycker priset var lite i överkant. Men tack för länk. Har hittat Turtle wax "Extreme Nano - Glass Polish". Någon som testat? Sen fick jag en tokig tanke att testa med autosol? Det är väll fin slippulver i?


Går det även bra att få bort vatten "droppar" som fastat på rutorna , har gnuggat som en tok med lite allt möjligt tvätt och glasputs men inget har hjälpt. ska man Tex använda det Prawler pratar om Turtles glas polish eller liknande för att det ska försvinna?


Nej. Eller ja man kan polera repigt glas men det är på saker som kostar bra mkt mer än en bilruta pga tidsåtgången. MVH/





Jag har mycket tid. Vill i allfall förbättre rutan, helt repfri tror jag inte den kommer att bli. Jag har inte verktyg för att kunna byta en ruta, annars hade jag gjort de. Och att lämna in den känns lite påkostande, eftersom det är en gammal bil.


Inga problem att slipa glas. Kolla in ceriumoxiden egenskaper.


Har länge vetat att det inte går att polera bort repor i glas.. Men såg även att dom inte fick bort grova repor med "ceriumoxiden". Så ärligt talat är det bättre att byta rutan.


Det var väl inte så farligt pris, om det nu fungerar. Man får ju en liter, borde väl inte gå åt en hel flaska för en vindruta..


Som sagt så kan man polera rutor, dels med en fönster polish men då polerar man bort etsningar och fyller upp ev avlägsnar de allra finaste reporna. Sen kan man polera glas precis som man polerar glasögon men det är som sagt jobb man gör extremt sällan på bilar pga att det oftast är billigare att byta rutan. ceriumoxide, carborundum etc används men det är väldigt tidskrävande och många steg innan man gått från att avlägsna reporna till att få en spegelblank yta igen. MVH/


Med benämning på "om", så se till att ha andningsskydd med bra filter i, att slipa glas är en styggelse.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka