Fixa små rost-fläckar, vad ska jag använda för färg? Gäller vit Volvo 740.

Hejsan alla glada! Nu har solen börjat lysa i Skåne igen och då får man genast lite lust att pilla på bilen. Jag äger inte ett utställningsexemplar, men en hyffsat fin 740! Den är i stort sett rostfri men några punkter där man skulle vilja fixa till! Så min fråga är, vilken färg ska jag måla/spraya dessa små rostpunkter med? Min far sa att jag skulle bege mig när till Volvo och få en burk orginalfärg. Finns det något annat/billigare alternativ? Då lacken varit med i 20 år så kommer man nog ändå att se skillnad på punkterna och orginallacken, så de kanske kvittar vilken färg man tar? Vad rekommenderar ni? För mig är billigare bättre. (fattig student som bara jobbar helger!) Jag behöver inte mycket färg, det är bara pyttelite på bagaget och lite på framkanten av huven som ska fixan, och insidan av skärmarna. Mvh Andreas



Svar på inlägget: Fixa små rost-fläckar, vad ska jag använda för färg? Gäller vit Volvo 740.



Köp färg från volvo. Brukar bli rätt bra på vita bilar. Glöm inte å slipa bort rosten innan bara.


gillar att man måste påpeka de "Glöm inte å slipa bort rosten innan bara." fattar inte mig på folk som bara lackar över rosten.


Gå på biltema och jämför på locken tills du hittar den som passar bäst med nyansen till in bil. och som folk tidigare sagt slipa bort rosten först


haha ja, ofc slipar jag bort rosten först, förlåt för att man glömde att skriva hur hela proceduren skulle gå till, dessutom frågade jag inte HUR jag får bort rostfläckar, utan VILKEN färg jag ska ta, men tack för tipset, ska in på tema först och kolla!


åk till mekonomen el ad center tex å köp färg där, dom har massa olika fäger, orginal jkulör då. kolla va ditt färg nr e sitter om du öppnar huven på högersidan, plåten vid lyktan kan man säga ett tresiffrigt nr.. tar du bara det nr å går in på ad å kollar i deras bok:P färgen kostar 70-80 spänn.. biltema har inte orginal kulörer... å deras färg e skit, som vatten..


Vill du ha något som håller så köp 2k färg. Finns att köpa på diverse webshopar. Rekommenderar att du också använder dig av en 2k epoxygrund. Hagmans CA-primer funkar jättebra. Den gamla lösningsbaserade (OBS: EJ CA-V, den vattenbaserade) finns att köpa här och även 2k lack både på burk och/eller på lösvikt. Vill man göra ett seriöst jobb så gör man såhär. Och givetvis som du vet så ska man helst blästra bort rosten och rengöra med sprit/aceton tex noga. http://www.umeabilfarg.se/ Du anger modell och färgkod


tackar! var precis något i denna stil jag letade efter!


Eller så går man till volvo och uppger regnummer så får du rätt, kanske lite dyrare iofs.


Jag köpte orginalfärg till min och man ser inte någon större skillnad på dom. Så köp orginalfärgen.





Lackade min gamla vita golf för rost en gång o då åkte ja till en välsorterad OKQ8 mack, de hade exakta färgkoden på locket som jag sökte och kostade fan inte mycke de. Vart mycke nöjd.


haha detta såg jag idag när jag var ute och gled, på en liten vändplan så stod de en vit toyota med ganska mkt rost på skärmar och dörrar m.m. På denna bilen sprayade 2 utländska killar vit färg över rost och allt. Tänkte direkt att denna bilen skulle säljas eller nåt.


Blästra rosten! lovar att den kommer tillbaka om man "bara" slipar gjorde det på min Golf och det har börjat rosta igen, men nu är jag en erfarenhet rikare och blästrar bort rost, hade jag vart du så hade jg köpt penselfärg, blir mkt bättre om det är små fläckar jag köpte på meko, 90 spänn (1dl) riktig färg som de blandar till i butiken. du kan ju kolla in min bil, den hade gansk mkt rostfläckar innan men det syns ingen nyansskillnad efter jag bättrat med den färgen bara den tråkiga kanten som blir mellan den bättrade lacken och original lacken Mvh



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka