Fråga om behandling mellan polering och lackskydd

Ska polera och lackskydda min lupo till helgen, målet är så blankt och repfritt som möjligt då bilen är svart... Har läst lite olika förfaranden mellan poleringen och lackskyddet: Dels att man torkar av bilen med en microfiberduk/motsv. och dels att man tvättar av bilen med sprit emellan.. Vilket är mest rätt eller minst fel av de alternativen?? Har en fundering om man istället kan tvätta bilen som vanligt med schampo, och sen skinna den torr för att sedan lägga på lackskydd.. Är den metoden funkis?



Svar på inlägget: Fråga om behandling mellan polering och lackskydd



För att få ett bra resultat är det ju en fördel om du polerar.. Tror inte lackskyddet håller speciellt länge om du bara slänger på det efter en tvätt


Tror inte de va så han mena. Han ska tvätta den efter polering. och de kan du göra. jag köpte en alkalisk avfettning. så får man bort ev polerrester. sen bara sema den torr. Mvh Tomi


Man kan torka av med microficer. Man kan tvätta av. Man kan sprita av. När jag kör Lahega 13 & 18 så tar jag microfiber och torkar av med mellan medlen. Men innan lackskydd så avfettar jag och tvättar bilen för bästa resultat.


Tack för tipsen so far.. Har fått en smula mer klart för mig hur jag ska gå tillväga.. Följdfråga till det hela: Alkalisk eller petroleumbaserad avfettning mellan poleringen och lackskyddet?


alkalisk


Finns ju något som kallas för final inspection, finns på prorecond.Det medlet är det sista man använder innan lackskydd.


Detta är det som kallas att "sprita", dock gillar jag avfettning och spola av bilen bättre då man blir av med allt polerdamm och dyligt. Isopropanol använder jag enbart när det är svårt att tvätta bilen direkt efter polering. Mvh. David.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka