Hur tvättar man en bil? :)

Blir så förbannad min svarta bil är ju smutsig innan jag ens satt mig i den efter en tvätt. Efter den har torkat så ser man ränder och smuts kvar på vissa ställen. Vad gör jag för fel jag använder mig av bra medel osv. Såhär gör jag. 1, Tar ett tag med högtryckstvätten. 2, Turtle wax och svamp del för del sen direkt efter innan de torkat sprutar jag högtryck på det igen. 3, Drar hela bilen med turtle wax och svamp sen drar av hela bilen en gång till med högtryck. Sen låter jag den självtorka.



Svar på inlägget: Hur tvättar man en bil? :)



det är ju när du låter den självtorka som ränder o smuts syns..torka den.. och låt inte tvättmedlet torka in


problemet är att du självtorkar den


okej tackar


Använd dig av en gummiskrapa funkar utmärkt!


japp du får torka sj.. men hur gör man lättast rent motor rummet, min polare tar högtrycken men den verkar inte bra så de vågar jag inte.. är det bara o torka med handduk lr ska man använda speciella medel?


Har oxå svart bil. Det där med självtorkning, glöm det. Torka bilen genom att kicka upp i 180 km/h glöm det. Då kommer all skit att sitta på bagageluckan. När bilen är helt ren och blöt så torka av den med en microfiberduk finns att köpa på typ Ica maxi o massa andra ställen. Har gjort det 3 ggr nu och jag blir helnöjd. Tänk på att vatten kan sitta kvar bakom nummerskylt o på torkare så när du kör så droppar det ner på lacken och du får lite ränder men va snabb och torka upp det så ska det inte va några problem. Obs, tänk på att bilen ska vara helt ren från smuts så att du inte repar lacken.


Om man låter en bil självtorka så får man kalkfläckar(finns i kranvattnet).. De är de som ser skitigt ut kan ja tänka mig, om ja skulle va i din sits hade ja åkt o köpt en silikonskrapa och ett äkta sämskinn omedelbums..


Först tar man högtryckstvätten och spolar uppefrån och ner sen tar man en svamp och bilshampoo och gnidder runt bilen sen tar man högtryckstvätten igen och spolar uppefrån och ner. sen låter man den torka sen tar man bilen till där det INTE finns någon sol och vaxar bilen sen polera den. sen är bilen som ny igen. PS vaxar man bilen i solen bränner vaxet fast i bilen.


Semskinn grabbar, det ger det bästa resultatet! låt bilen självtorka några minuter feter tvätt sen går du på med semset, blir riktigt fint! motorrummet kör jag med påse på filtret, sen avfettning, mycket! sen lågt tryck i högtrycken och blåser av, sen torka med papper! sen glänser det även där!





Sämstskinn är en bra uppfinning


tack för alla svar ska testa med både microfiberduk och silikonskrapa nu då


Heter det sämskskinn eller sämskinn?


sämskskinn tror jag iaf Det är så jag säger i vilket fall ^^


Sämskskinn heter det se länken http://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4mskskinn om du skulle ha väldigt tråkigt i solen


vad kostar sämskskinn? och i vilken typ av butik köper man de i?


Tex Biltema och Mekonomen har sämskskinn, kan tänka mig att liknande ställen har också. Kostar 20-90:- i de butikerna.


Använd gärna avfettning också om bilen är skitig. Jag brukar ta bakpartiet, fronten och under midjan på bilen då det verkar vilja fastna mest skit där. Spolar, spola och spola... sen är det som de andra säger, efter att du tvättat den så ska du torka den. Vad använder du för schampo? Turtle wax har du skrivit, antar att det är waxschampo? Turtle har ju en "supertvätt" den är verkligen ett MÅSTE att skinna direkt efter om du inte vill ha fläckar. Mvh Björn


du vaxar väl för fan inte bilen innan du polerar den?? och när du ska spola av skiten innan du tvättar med svamp så ska du spola nerifrån och upp, har nämligen jobbat som rekonditionerare


Om man börjar nerifrån och upp, rinner inte skiten uppifrån ner på det nyspolade området då?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka