Fara att Rekonda nylackad bil?

Min bil är inne på lack nu, och får tillbaka den imorgon eftermiddag, kan det medföra några risker om man rekondar den på Torsdag ? /Jonas



Svar på inlägget: Fara att Rekonda nylackad bil?



Tror man ska vänta 2 veckor eller om det var 2 månader


skulle nog vänta ett par månader innan. jag sj hade min på lackning av vissa delar och jag väntade vilket dom tycket var bra på rekond firman.


ha hört 6 mån


min lackerare sa ca 3-4 månader till mig


bäst att fråga lackeraren kanske? han borde ju ha bäst svar på den frågan


Kan någon förklara va som händer annars med lacken?


Jag är inte säker men tror att lacken inte kan härda som den ska om lägger ett lackskydd som täpper igen porerna i lacken. Dock ej säker.


Minst 5 veckor är att rekommendera


Jag lackade min bil i maj och rekondade den i september. Det var rekondaren som valde tid åt mig, minst 3 månader skulle det tydligen vara.





de beror pa vad du ska ha for wax eller lackbehandling pa bilen. men minst 3 manader om du vill vara pa sakra sidan.


Enligt min rekondare är det som en tidigare sagt, nämligen 5 veckor, det då för att färgen ska härda ordentligt innan. mvh Ludde


Är nog olika.. är lacken bränd i boxen så skulle jag tippa på att de är kortare tid.. men som dom sagt prata med rekondaren lr lackeraren dom borde om några veta.. eftersom rekondaren har garanti på sitt jobb så är du skyddad bra om de skulle bli fel efter hans råd om tidigast rekonda din bil.. lr hur??


mellan 4-6 månder skall man vänta med att göra en rekond på dom nylackade delarna..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka