Lackförsegling.

Hej! har nen polo -08 som jag hade täcnkt att göra en lackförsegling på, har inte bestämt mig för vilka produkter ännu, men lacken är jättefin nu, räcker det att köra avfettning på den och sen på med en lackförsegling eller måste man köra en cleaner innan förseglingen,, om jag fattat rätt så tar ju avfettningen bort allt skit vax mm?. skriv gärna lite kort fakta annars. lackförsegligen har jag funderat på SONAX topcoat



Svar på inlägget: Lackförsegling.



Känn på lacken efter att du avfettat bilen, är den väldigt sträv eller om det är lite små prickar och sånt så skulle jag köra med polering. En dubbelmaskin med 3m:s gula till exempel, sen beror det väll lite om den är maskintvättat mycket, om det är mycket repor och så. Lackförseglingen vet jag inte om den är bra eller inte.


jag kan inget om det där men ofta när man läser trådar om detta och någon nämner Sonax så spyr folk galla över det. Ofta hör jag att 3M, fireglaze, meguire, lahega är bättre (och många andra märken)...Men vänta på att någon kunnig svarar


Man ska alltid polera innan man lägger lackskydd för att den ska ha en bra yta att fästa på. inte tar du väl på dig gamla kallingar efter du har duschat för att dom ser rena ut? Jag hade kört Menzerna power finish med lila trissor och Orange Sealer lackskyddet från prorecond. Du ska sprita bilen med Final Touch efter du har polerat den. sen lägger du lackskydd


Okej, då får det bli vatten, avfettning, vatten, cleaner "innehåller även lite slipmedel" torka av sen lackförsegling. cleanern vet jag att man har innan lackfösegling för att fåbort fett, och den ska man polera in på ca 1 kvadratmedter i taget till det går segt att polera med det för då är det inget fett kvar.


lämna in istället så blir det riktigt gjort , även fast bilen ser ren ut så är den garanterat inte det


Spola av bilen innan avfettning behöver du inte göra, är det kallavfettning får du INTE spola av bilen innan då det funkar bäst på torr bil. Mvh. David.


oj skrev fel klart jag inte spolar av bilen innan ., , är det stor skilland att vaxa med vinkelslipsmodellen mot cyclon?


Ja. Man ska veta vad man sysslar med om man kör med "vinkelslipsmodellen". Är man nybörjare/okunnig så är det mkt lättare att bränna eller rent av köra igenom lacken med en sådan. Om du inte redan har alla medel och verktyg så tycker jag att du ska lämna bort den till t.ex. Mr.cap eller Ditec. Ditec kostar 4000 till din bil men då lämnar de garanti på jobbet och du vet att det blir ordentligt gjort (oftast). Har själv haft bilar inne på ett par av deras ställen och det är riktigt svårt att få ett lika bra resultat själv som de får till om man inte är riktigt van och duktig.


jag har polerat och vaxat massa massa gånger alltid kört med vinkelslipsmodellen då jag polerar och har vaxat med cyclon. fast aldrig kört cleaner eller lackförsegling.





Vad menar du med cleaner??


cleaner är en bilvårdsprodukt som man tarbort all saks fett som finns på lacken finns även cleaner med lite slipmedel i, använder man en cleaner så måste man ha på något skydd efteråt.


tar inte avfettning bort fettet. Sen polerar man med ett milt/fint polermedel eller grovt och fint om lacken är lit sämre. Lacken ska va ren från skit innan man polerar annars kan det bli mer repor än man kan ta bort om där är skit i lacken. Sen skyddar man lacken med en lackförsegling som Fireglaze, Orange Sealer eller annat fabrikat.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka