Knep att göra rent plastslangar i motorn?

Visst avfetting är nog en bra början, men vilket medel el så gör svarta slangarna ''som nya''? (kylarslangarna.. mm) Tack så länge!



Svar på inlägget: Knep att göra rent plastslangar i motorn?



Ett väldigt effektivt medel för detta är ICE wax. Det är väl knappast menat för detta ändamålet, men det fungerar helt gudomligt! Gör allt det svarta ännu svartare. Du kan förövrigt också putsa upp i princip alla delar du hittar i motorrummet med detta. Det ser väldigt fräscht ut i några veckor efteråt. (beroende på var/hur du kör) Enda som inte är så bra med att använda ICE här är att den lämnar en lite 'kladdig' yta efter sig. Inte så att den känns eller så, men fint damm har en tendens att fastna lite lättare än på en "heltorr" yta. Mvh. Jonatan


Själv använder jag mig av våtservetter för att göra rent slangar och plastdetaljer i kupén samt motorrum. Genom att använda just våtservetter blir det rent, men inte en blank glatt yta. Använder man tex vinylglans så tillför man fett som ordagrant suger åt sig smuts.


annars åker man till biltema och köper köper "däckglans" på pump flaska inte ngt annat... då funkar det att däcken, gummi mattor och dom svarta slangarna blir fina oxå. sånt använder rekondfirmor


Tack för rådet ICE verkar vara det jag söker, men vart kan man köpa ICE wax?OK mackarna eller? Mvh /L


Ice finns på vissa mackar, coop forum m.m.


Åk till en bilrekondare och be att få köpa en skvätt oxalsyra. Blandas minst 1:10 och sprutas på, gnid lätt med en diskborste och spola av snabbt så blir gummi och aluminium som nytt.


Quadrablast: Tackar fredriq:Tackar för råden Mvh /L


http://www.garaget.org/?car=75224&image=912894 http://www.crc.se/csp/web/ProdDisp.csp? . AUTOMOTIVE Sen kan du bara blåsa bort resterna med tryckluft.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka