Billackering : Värt att lägga tid?

Hej allihopa! Vill inleda med lite garderingar. Jag har aldrig besökt detta forumet och känner inte riktigt till jargongen här, och är inte riktigt hundra på att jag ska placera denna tråd här. Inledning Jag köpte i veckan en Opel Vectra kombi -99 (ngn sportversion) som påminner om saab 9-5 till utseendet. Bilen går kanon och har haft 2 olika verkstäder som kikat under den för att även dom konstatera detta. Problemet Det som är mindre bra med bilen är att den har samlat på sig en del rost + att bakluckan bör bytas p.g.a för hårda rostangrepp. Det är plastpaddat och "bättringsmålat" här och var på bilen. Lite på förardörr samt skärmkanter, huv och tak (mindre fläckar). Frågan Jag har tillgång till lackbox och jobbar med att lackera industriaggregat och kan hantera en spruta. Däremot när det kommer till bilar så har jag en apas kunskap, och då menar jag verkligen att jag kan INGENTING förutom att köra bil. Jag har gått i tankar att lackera om bilen men då är det ju en hel del förarbete. Och förarbetet på en bil har jag verkligen NOLL koll på. Alltså nu när jag går runt och tänker på detta så kan jag fastna vid -"Men hurfan tar jag bort listerna" osv. Jag har hört att jag borde skära bort skärmkanterna, köpa nya och svetsa dit dom men det jobbet är jag inte riktigt beredd att lägga ner. Min plan Min plan är att ta reda på hur jag plockar bort lister osv från bilen, slipa 240/320 på all padding/rost, sedan spackla dessa yter, sedan matta hela bilen med 320papper. Lägga en Alkyd slipgrund tills det ser bra ut och därefter använda mig utav en högglansig polyreutan-topp på det. Jag vet att jag kan få själva målningen så snyggt jag vill men vad tror ni om detta? Hur bra håller det? Vad har ni för tankar ö.h.t om detta inlägg och mina frågor samt eventuella lösningar? Bilen är inte värd mer än 15000kr i nuläget bör nog påpekas, skippa färgkostnader i beräkningarna, är det värt tiden? Och kan det bli bra? Har även funderat på att köpa hjulhuslister och kasta på för att skydda efter eventuell lackering. Snälla jag ber er, hjälp en apa med tummen i pannan!



Svar på inlägget: Billackering : Värt att lägga tid?



Hej och välkommen till forumet! Ett tips är att du fyller ut rubriken på tråden lite mer, så att man får en bättre beskrivning av vad tråden handlar om. Till exempel: "Lackera om bilen: Värt att lägga tid?", då vet man att det handlar om lackering. Vad gäller hjulhuslister... NEJ! Sätt inte på några hjulhuslister, det är första stället det börjar rosta på. Det fastnar massa skit och vatten bakom dessa lister, och rosten är ett faktum. Vad gäller dina andra frågor så låter jag någon mer rutinerad inom lackering/demontering svara istället för mig. Mvh.


Tack! Fixade det nu! Okejokej, men jag tänkte limma dit listerna med tech7 eller något liknande så det blir inget som klamras fast, är det fortfarande ett big NONO? Tack så mycket iaf för snabbt svar! Föresten är tråden rättplacerad? Mvh


Jag tror det. Fast, om det inte blir minsta lilla möjlighet för smuts/vatten att ta sig in så borde det vara ok. Dock är jag inte helt säker på detta, vet bara att det brukar bli rost bakom lister!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka