Bästa tipps för motortvätt?

hej alla glada, trött på att ha det så skitigt i spisen, så jag tänkte be om lite hjälp. vill ej spola bilen med vatten, utan ha ett tipps på ett riktigt bra medel som löser upp fast torkat skit, som man sedan torkar av med trasa! eller ge dom tipps ni har, sen vill jag gärna veta något bra medel mot gummislangar och silikon, för att få upp glansen i dom, mvh/AndreasSvar på inlägget: Bästa tipps för motortvätt?Finns massor av trådar att titta i här på forumet. Där kommer du säkerligen att få alla de svar du behöver..


sant, lås tråd


Du lär inte få bort kemet utan vatten. Det är ingen fara att motortvätta en 940.


http://www.pingens.se/forum/viewtopic.p . eef46747c2


Gör som jag. Plocka ur motorn. Polera motorutrymmet. vaxa. plocka av kabelhärva och gör rent med däckglans + all annan plast. Putsa oljetråget och all aluminium. måla blocket. i med motorn ta kort. kör grusväg och sedan nöj dig med att torka av alla kåpor med en svamp + däckglans. (jajajaj putsar väll överallt som jag kommer åt.... Bilderna tagna av garagets grundare chrizz Och en bild jag tagit.


Det lät smidigt


grymt resultat, men inte fan plockar jag ut motorn;) tack iaf för tipps, redan städat, vart riktigt bra, ni får se:) ha en trevlig söndag:D


mitt bästa tips är endå avfettnings medel, Diskborste. och vattenslang (ej högtryck bara rinnande vatten) Ingen större fara och motortvätta med vatten. undvik bara att spola runt tändstift. tändspolar och eletronik. det är ingen fara men onödigt att dränka prylarna. Det jag gjort efter motortvätt någon gång är ställt en kupefläkt i motorummet och lagt igen huven så har det torkat rätt fort.


Skärp dig chile, det är bara en gjutjärns-klump från stenåldern där under! Bara svabba med en sur trasa och skvätta lite vatten från en vattenpöl!!!Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka