Motortvätt saab 9-5

tjenare man hör så mycket olika när det gäller motortvätt på bilar, någon som vet och har nått bra tips? tack på förhandSvar på inlägget: Motortvätt saab 9-5plocka bort tändkassetten helt, täck över luftmängdsmätaren och luftfiltret med en plastpåse, undvik att spraya vatten på batteri,säkringsdosan och andra känsliga delar. blås bort vattnet ur tändstiftsbrunnarna innan du monterar dit tk'n igen.


Aldrig hört något liknande. Plocka bort tändkassetten för motortvätt? Täcka över LMM? Säkringsdosan har ju ett skyddande plasthölje? Täcka över luftfiltret med plastpåse? (Det sitter framför höger framhjul, i en sluten box!) Du verkar inte veta vad du pratar om, när det gäller 9-5 Blir inte mycket till motortvätt om vi ska täcka in hela motorrummet. Rejält med avfettning, låt verka en kort stund, spola av med trädgårdsslang. Upprepa vid behov. Vi vill inte blåsa ner en koncentrerad vattenstråle på 150-200bar i motorn, det är nog snarare trycket som skadar än själva vattnet i sig. Spola inte onödigt med vatten på elektriska detaljer. Kör motorn rejält varm så att allt vatten dunstar. Så brukar jag göra, det funkar alltid och blir bra.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka