Behöver jag en till polermaskin?

Har en dubbeltriss clasohlsson maskin, men funderar på att komplettera med en Meguiars G220. Ska man köpa G220 på plats för 3000:- eller beställa från England och byta kontakt för ca 1500:-? Efter lite sökning verkar det som Flex 3401 är sååå mycket bättre!?!? Är det slaget på G220 som är för lite (3401 har 8mm, G220 okänt?) eller är det något annat? Använder 3M röd & grön kork, men funderar på en blå eller gul att använda efter den gröna!?!? Tacksam för svar då bilen behöver putsas



Svar på inlägget: Behöver jag en till polermaskin?



Jag har en Kestrel DAS-6,en autorange dubbeltrissa och en roterande. Använder i princip bara roterande och kestrelen. Bytte sladden på kestrelen, annars finns det adapters för småslantar på dealextreme 3401orna ska det vara kass kvalite på.


g220:n funkar mkt bra till de flesta medel. enda du bör tänka på är att ha extra kol samt lite "reservsladdar" då dessa verkar ha en tendens att vrida sig och gå av i kontakten. har 2 stycken på jobbet och det är rena kriget om dom.. flexen o gamla cyclon hänger mest på väggen


Inte behöver man byta kontakt från England ?? Det är väl USA man får göra de ifrån?


Jill: Maskiner från USA behöver man en transformator till då dom kör 110 Volt i deras maskiner. I England kör man 230 V precis som här, dock ser kontakterna lite annorlunda ut. Man klipper helt enkelt av kontakten och sätter dit en av svensk standard. Mvh. David.


Jag köpte en AEG PE 150 för några veckor sen och tycker den funkar bra. Har dock kört med den för lite för att kunna ge en helt rättvis bedömning.


Jag har då inte märkt att det är dålig kvalitet på 3401orna.. Det är en suverän maskin tycker jag men ska man plocka grövre repor får man hålla på ett tag så då funkar 3403an super bra, men det går även bra med 3401an kombinerat med en optipad typ. 3401an är ju en oscilerande maskin och 3403an är en roterande.


Ahaaa... Tack för klargörandet!


Verkar som G220 duger utmärkt åt mig då och dessutom är den ju ganska lätt.


ta bort det där onödiga "handtaget" ger lite mer frihet då du ska polera, sen kan du köra med avkapade vanliga trissor eller standard till flex 125mm trissorna ..





Har hittat en sån här:http://www.cleanyourcar.co.uk/polishing . od_60.html Är det något man behöver eller är det bättre att satsa på 3M DA backing plate? Eller vad skall man ha? Bockat i detta: Meguiars G220 Dual Action Polisher G220EU Sonus SFX-3 Final Finish Polishing Pad SFX-3FP Sonus SFX-4 Final Gloss Seal and Protect Pad SON-SFX-4FP Menzerna Compounding Pad W135 Menzerna Polishing Pad R135 Sonus Ultra Fine Detailing Clay pkg/2 Dodo Juice - Blue Velvet DJBV250 Dodo Juice - Supernatural Buffing Towel DOD159 Menzerna Final Finish (PO85RD) - 1 litre 236GBP + frakt... Något som skall till eller bort?


Varför inte en das-6 pro? 850w motor i dom.


det e nog det mesta du behöver . kanske lite medel o sånt där då men kanske inte är så mkt billigare i uk ?


Så bra Har ju 3M flaskorna (Fast Cut Plus & Högglansskydd) och hade tänkt använda Menzerna Final Finish mellan dom två. Men das-6 pro skall ju vara av lite sämre kvalité, eller?


nix. bättre än g220


mezernan tycker iaf jag e sjukt tung jobbat o kladdar mkt. varför inte testa meguiars fin polish den är lätt arbetad o enkel o torka bort,


Då har du inte lärt dig hur man använder Menzernas medel. T.ex Final Fínish är ju en dröm att polera med. Man ska inte överdosera, man ska bryta ner medlet och man ska inte arbeta på för stora ytor. Mvh. David.


Exakt. Kör mitt tills det är helt borta.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka