Billig högtryckstvätt - bara skit eller duger dem?

Tjena, har tröttnat på trädgårdsslangen i garaget och vill ha en högtryckstvätt så att man får bort skiten lite enklare från bilen. Då jag bara är student så förstår ni att jag inte har allt för mycket pengar att röra mig på. Är tex. Biltemas och julas högtryckstvättar för ca 400 kr bara skit? http://www.jula.se/hogtryckstvatt-90-bar-137334 http://www.biltema.se/Bilvard/Tvatt-och . tt-HPC-70/



Svar på inlägget: Billig högtryckstvätt - bara skit eller duger dem?



Jag undrar samma sak. Jag tänkte såhär... den kommer aldrig kunna konkurrera med en stor högtryckstvätt som kärcher i 3000kr klassen. Men den kommer förmodligen trycka på bra och förmodligen hålla länge om man är rädd om den. Sen har man ju garanti. Visar det sig att den senare inte håller trycket (hoho) så kan du ju köpa en kraftig senare och ha den som reserv. Däremot såg jag att biltema även hade en rätt redig stor högtryckstvätt för ~1000kr, tror att den är mer värd pengarna.


Jag skulle satsat på en bättre beg kärcher


Jo precis, bara jag får lite mer fjutt än vad det är i trädgårdsslangen så är jag nöjd. Sen att den inte konkurrerar med raketerna som finns i t.ex. OKs GDS-hallar förstår jag..


Är dom så dåliga?


Jag har en nilfisk alto C110.3 Kostade 999kr, för vår/sommar tvättar så fungerar den utmärkt, fast på vintern skulle jag inte använda den mer än att bara skölja av, för så stark är den inte. http://www.bilmansson.se/bildelar/bilde . t_c110.jpg


Tycker de billigaste är helt värdelösa. Bättre att spara pengarna till att åka till GDS-hallen då.


Har själv en billighetsvariant från Jula (300-400kr), enda nackdel-en/arna med den är att man får ha munstycket max ~5-10cm från lacken för att smutsen ska släppa, och den blir väldigt varm efter några minuters användande. Funderar på att skaffa en annan typ: www.bauhaus.se "sök på/efter HÖGTRYCKSTVÄTT HD 180 TR". Den verkar vettig för den summan.


Att det är dåligt tryck och att man måste gå väldigt nära förstår jag.. Kanske är lika bra att köpa en dyrare variant..


Satsa på en i mellansegmentet. Typ Nilfisk 110.3, 110bar duger helt klart under de varmare månaderna. Under vinter orkar man ändå inte tvätta ute då är GDS hall ftw.





Någon som känner till Interpump? Har en sådan men har aldrig sett någon sälja dom och hittar inget speciellt på google heller . Funkar riktigt bra dock fast att den är säkert 10 år gammal nu.


Jag har en billig tvätt från ÖB som jag har använt 2-3 gånger kanske, visst det är bättre än att köra med vattenslangen men det är inget att rekommendera. Spara lite längre och köp en riktig eller åk till en GDS hall och tvätta istället.


Kärcher har högtryckstvättar i ~700 kr´s klassen.. skulle tittat in mig på dom http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s . #prodlista


Förr sa man att minst 100bar bör man köpa. Denna är billigast på Jula: http://www.jula.se/hogtryckstvatt-120-bar-1600-w-125480 Det är också den modell som alltid blir slutsåld och oftast aldrig finns hemma så mycket som den säljer. Väldigt bra modell och går sällan sönder. Helt beroende på hur man väljer att hantera den givetvis. Mycket värd pengarna!! Med detta sagt så vill jag också nämna att jag varit verksam inom detta området tidigare. Faktiskt sysslat med exakt den trycktvätten jag länkade till också. Men nu säljer Jula några maskiner för runt ~800:- på cirka 180bar. Ännu mer prisvärt. Den jag länkar till, den billigaste duger f.ö utmärkt till att tvätta plattorna varje sommar. Knallvita. Många snackar också utan att verkligen veta något. Man bör skaffa en egen uppfattning. Gå inte efter vad andra tycker och tänker.


Något att ha i åtanke om man kollar på de billigare tvättarna är att slangarna till dessa håller väldigt dålig kvalité. 95% av alla billiga tvättar levereras med en typ av plastslang som går sönder om slangen får veck på sig. Vecken får man vanligast vid ändarna av slangen. Så om du köper en billig tvätt kan jag rekommendera ett "Spiralslangskydd" en bit ca 20cm i varje ända så ökar du livslängden avsevärt!


Det som är allra viktigast när man köper högtryckstvätt är vilket material impeller och pumphus är tillverkat i. Köper man en där det är plast kan man inte räkna med någon längre hållbarhet.. Spara pengarna och köp något redigt är mitt råd!


jag kör med en remitek från danmark. 310 bar 32 liter i minuten o ställbar värme till 99 grader, sitter fastmonterad på en sprinter dock=)


o sen får man inte stirra sig blind på bar. kolla även mängd vatten i minuten, är minst lika viktigt.


avfettning samt vanlig slang har fungerat fint för mig. högtryckstvätten är mest bara jobbig att ta fram när man ska tvätta bilen Köpte min på clasohlsson sist. höll kanske 1-2 år. Den var i 500:- klassen



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka