Primer till spackel

hehe okej gott men varför våtslipa? det brukar räcka med ett fint sandpapper



Svar på inlägget: Primer till spackel



Vad är fint sandpapper för dig? För mig är det våt 600 sen 800 sen 1200 och sen 2400 - jämnar till små repor på ansluten till skadan lacken, gör möjligt att polera med pasta. Så gjurde jag på sjulen och det blev jämnt yta efter lakeringen. Sen efter lacken är på platsen slipar jag lack övergång med 800, 1200, 2400, "skogsmålar", slipar med 1200, 2400 eller bara 2400 - beror på... Och poleringspasta efter lakering fick jag från kompis 11, 13, 17, och 28 kanske. Vet inte om vilka ska jag välja. Kanske 11, 17 och 28 på slutet. Det kan vara att jag gör överarbete. Som sagt är jag oerfaren och räd att det blir fel. Då är det jakla syn efter allt jobb och massa timmar som var jag närre.


okej fint sandpapper för mej e typ 400 o uppåt beror på vad som ska slipas nej va inte rädd, man lär ju sej av sina misstag


Jag tror att nästa gång om det blir får jag använda mig av sprej spackel eller att göra om bit närrifrån upp till första horisontella svarta linje som går på bilens sida annars syns det bucklor under lacken. Det blev relativt fint. Idag börjar jag polera. Har du erfaränhet av sprejspackel? Det är kanske så spacklas bilar på en bilfabrik? Jag ska sätta kjolen på dubbelhäftande tejp. Jag har bestämt mig lite sent om dubbelhäftande, så får jag sudda bort del av bitum baserat rostskydd.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka