Hur länge skall man vänta innan man kan börjar vaxa en helt ny bil

Tjenare.. Jag undrar hur länge man skall vänta innan man börjar vaxa en helt ny bil? Har hört lite olika om detta.. Och vad rekommendrar ni för vax? Är själv förtjust i Turtle Extreme nanotech vax.. Tacksam för svar! ..



Svar på inlägget: Hur länge skall man vänta innan man kan börjar vaxa en helt ny bil



Vax kan du lägga 14 dagar efter nylack. Så kör på du. Jag gillar hårdvaxer. Du har tex zymöl om du vill ha det allra bästa, http://www.nordicshine.se/produkter/pro . 1dc33c3c4/


Jag hade satsat på ett lackskydd. PPS eller R2000


Angående hur länge du ska vänta är det som du säger delade meningar om men fråga din återförsäljare vad dom säger angående detta för att vara säker. Men jag anser att man ska skydda så tidigt som möjligt, lägg hellre ett lackskydd istället för ett vanligt vax då detta har längre hållbarhet men i övrigt väldigt snarlika att lägga om du väljer ett 1-komponents lackskydd som t.ex http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=359 eller http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=142 Alternativ nummer 1 är lite smidigare att lägga men båda är en barnlek. Sen finns det även lite mer avancerade skydd, så kallade 2-Komponents, dessa är dock dyrare och mer komplicerat lägga men med en längre hållbarhet.


Tack för alla tips ...Sen en fråga bara, är det lätt att lackskydda själv? Hur går man tillväga? Har bara hållit mig till vax på min tidigare bil..


1-stegs lackskydd är busenkelt att lägga själv. 2-stegs är lite krångligare beroende på det ska appliceras. Mvh. David.


okok..Skall man polera innan för att få bort asfaltsfläckar/flygrost och dyl? mvh Robin


Asfaltsfläckar tar du bort med en kallavfettning. Flygrost tar du bort med lera, även kallat clay. Ett mycket effektivt sätt. Dock rekomenderas polering efter användning av lera då det kan lämna spår efter sig. Mvh. David.


På mitt tidigare jobb så fick vi som svar på den frågan av ett välkänt företag som säljer bilvårdsprodukter att man bör vänta 3 månader, för att lacken ska hinna härda ordentligt. Om det stämmer eller inte det vet jag inte. Men jag har dock polerat helt nya bilar och vet att dom är kännsligare när dom är helt nya än efter några månader. Och sen är det skillnad på vax, och lackskydd. Vax ser jag inte några problem att lägga på en ny bil, eftersom det ligger som ett lager ovanpå lacken, medans ett lackskydd kryper ner och binder sig i lacken. Och tvåkomponents lackskydd binder ännu mera i lacken. Men vad som skulle hända med en ny lack om man la ett lackskydd på den det vet jag inte.


Inga som helst problem att lägga ett lackskydd eller vax på en "ny" bil. Innan du hämtar ut din bil,så har den byggts,blivcit lackad,fått skyddsplast på sig,stått i lager utomhus och åkt transport... sedan så nybilsrekondas den,av med all plast och tvättas upp osv... redan där kan polermaskin åka fram...för att ta bort skavanker som uppkomit under transport. Har du riktig otur så kan en "del" va omlackat utan att du får reda på det:) Dessutom kan du ju allt som oftast beställa bilen "lackskyddad" som ett tillbehör i nybils prislistan:) Det är den bittra verkligheten och gäller så väl Volvo som Lexus och även dyrare bilar... hur vet jag? Egen erfarenhet av branschen.





När det gäller bilvård så är "VRT" gud.


+1 Äntligen nån mer som vet hur bilarna behandlas innan kunderna får dom.


Trust me on this one... Har gjort iordning nybilar allt från Skoda till 3 miljoners bilar och alltid är det samma visa...


Japp, transportskador verkar vara vanligt.. Haft det på mina 3 senaste bilar som jag köpt helt nya..


Jo jag vet, har gjort detsamma, och det är tammefan dom dyraste bilarna som offtast ser värst ut:/



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka