Vilket medel ska man ha för att få fälgarna rena och blanka

är det någon som kan hjälpa med att vilken medel/vax ska man köpa som gör fälgarn rent och glänsiga? Rubriken redigerad till en mera passande. http://www.garaget.org/forum/misc.php?action=forumRules Hamilton



Svar på inlägget: Vilket medel ska man ha för att få fälgarna rena och blanka



gör rent fälgarna grundligt med tex avfettning, sen köper du ett bra bilvax och lägger på. efter det så räcker det nästan med att spola av smutsen ( sommartid ) . mina blänker bra iaf!


Jag fick ett tips av Däcksson att använda ugnsrent till fälgarna, ska tydligen funka kanon och dom hade gjort rent många fälgar med det. Själv har jag dock inte testat ännu..


Ordentlig rengöring med avfettnin eller starkare medel. Sen svampa av ordentligt. Sen lägga ett värmetåligt fälgvax.


Tror det är Sonax som har ett lattjo medel som ändrar färg ju smutsigare det är... Det är typ ljuslila direkt ur flaskan, men så sprutar man det på torra fälgar så blir det smutsigare och smutsigare och efter 4 minuter så sköljde man av och borstade extra noga med tex diskborste. riktigt bra faktiskt! Det medlet hade jag när jag var superpedant.


Att använda rubbing för att få rent fälgar är totalt meningslöst. Kallavfettning är första steget. Blir det inte rent så släng på en fälgrengöring/alkalie utan syra. Blir det inte rent så funkar alltid en fälgrengöring med syra i, dock ska man vara extremt varsam och inte använda detta på fälgar med krom/polerad kant inblandat. Tvätta fälgarna med svamp/tvätthandske och ett bra schampo. Att använda fälgborste underlättar massor, men låt alltid ett medel få verka och spola av en gång innan du börjar använda borsten. Alternativt bara spola innan beroende på hur skitiga fälgarna är. Sen lägger man på ett vax som håller. Mvh. David.


Ja, men varför gå den hårda vägen? Mvh. David.


Enligt gummihusets instruktion skall man använda milt bilschampoo. Det funkar ju inte så bra.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka